Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cinstirea lui Ștefan cel Mare, pe valea Trotușului

Publicat:

Comemorarea trecerii a 513 ani de la moartea voievodului Ștefan cel Mare, domnitorul Moldovei timp de 47 de ani (intre 1457 – 1504), prilejuiește desfașurarea mai multor manifestari de omagiere in localitațile de pe valea Trotușului. La Borzești, locul unde Ștefan cel Mare a inalțat o biserica voievodala, are loc cea de-a V a ediție […]

Citeste articolul mai departe pe desteptarea.ro…  

Sursa articol: desteptarea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lupta pentru putere in clanul Corduneanu! Cine sunt pretendenții la ”tron”, dupa decesul lui Costel Corduneanu

15:11, 23.04.2024 - Moartea lui Costel Corduneanu, zis ”Ștefan cel Mare al Moldovei”, a lasat liber ”tronul” celui mai puternic clan interlop din Iași.Acum sunt trei pretendenți la șefia gruparii interlope din Moldova, iar cel mai bin poziționat este Petronel Corduneanu, cel mai mare dintre cei 12 frați (9 baieți și 3…

Mobilizare de forțe la priveghiul de lux al lui Costel Corduneanu

09:31, 17.04.2024 - Sunt imaginile uimitoare de la priveghiul interlopului Costel Corduneanu. Priveghiul care se va intinde pe 3 zile are loc la un restaurant de lux din Iași, unde a fost instalat un cort și unde au fost chemați cei mai cunocuți cantareți de manele. Zeci de oameni au venit inca de aseara, iar polițiștii…

A murit interlopul Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenu, din Iași

14:05, 15.04.2024 - Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu din Iași, a murit luni intr-un spital din Targu Mureș, la varsta de 54 de ani, a confirmat avocatul sau pentru Știrile ProTv. Corduneanu era internat dupa o intervenție chirurgicala pe cord.Corduneanu era supranumit „Ștefan cel Mare al Moldovei” și conducea…

Comemorare la Chișinau: Decanul Baroului Maramureș, av. Andreicuț Florin marcheaza 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, alaturi de av. Marian Bucataru, consilier municipal al Municipiului Chișinau

12:15, 28.03.2024 - Comemorare la Chișinau: Decanul Baroului Maramureș, av. Andreicuț Florin marcheaza 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, alaturi de av. Marian Bucataru, consilier municipal al Municipiului Chișinau Cu ocazia implinirii a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, un moment deosebit de semnificativ…

Turist in județul Bacau. Salina Targu-Ocna, izvor de sanatate

12:11, 15.03.2024 - Salina ,,Trotuș” este situata in inima Moldovei, pe valea pitoreasca a Trotusului, in perimetrul orasului-stațiune Targu-Ocna din judetul Bacau. Natura a fost generoasa cu aceasta regiune, bogatiile naturale fiind variate: paduri, livezi, vii, ape, terenuri agricole precum si importante zacaminte de…

Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, intemeietoarea dinastiei din care facea parte și Ștefan cel Mare

23:55, 22.02.2024 - Una dintre cele mai importante dinastiii medievale romanești, cea din care se trage și celebrul Ștefan cel Mare, a fost intemeiata de o femeie. Purta numele de Margareta Mușata, iar povestea sa este invaluita in mister. Unii banuiesc ca ar fi fost reprezentanta unui puternic clan boieresc.

Povestea trista a cneaghinei Elena, fiica lui Stefan cel Mare, moarta misterios la Moscova

07:00, 02.02.2024 - Preot cercetator dr. Florin Tuscanu sustine pe Facebook o rubrica, „Dreptul la neuitare“, aducand in actualitate detalii interesante din viata bisericeasca a Neamtului si din istoria Moldovei

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Romane, despre Ziua Culturii Naționale: ”Eminescu, națiunea și cultura ne-au construit destinul nostru de ființa colectiva”

09:45, 28.01.2024 - ”Ziua Culturii Naționale li se pare unora (ca și Academia) de prisos, un fel de reminiscența sentimentala a unui trecut fara rost, menit, pentru anumiți contemporani grabiți, sa fie scos din memoria colectiva. Un motiv al unei asemenea atitudini este legarea sarbatorii acesteia de momentul nașterii…


Ce parere ai despre aceasta stire?