Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cetăţile neştiute ale Dobrogei. Misterele de la Dinogetia, Stratonis, Parthenopolis sau Troesmis

Publicat:

Toata lumea a auzit despre Cetatea Histria (Istria) - cea mai veche asezare de pe teritoriul Romaniei; Cetatea Callatis (Mangalia) - ce odihneste astazi pe jumatate in Marea Neagra; Cetatea Axiopolis (Cernavoda) - unde au fost gasiti Ganditorul de la Hamangia si perechea lui, expresia celei mai vechi culturi neolitice din Dobrogea; si al sau - monumentul care certifica nasterea poporului roman, fiind ridicat de in onoarea celei mai sangeroase batalii dintre daci si romani, din anul 102; , locul de exil al poetului roman Publius Ovidius…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cine sunt candidatii AUR la alegerile locale din judetul Constanta. Lista oficiala (DOCUMENT)

13:15, 23.03.2024 - Evenimentul de prezentare a Candidatilor AUR la Alegerile locale din Judetul Constanta are loc astazi, 23 martie 2024 la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta, incepand cu ora 13.00.La acesta participa presedintele partidului, George Simion, precum si reprezentanti ai structurii centrale a Partidului…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Zilele Babei Dochia. Istorie, semnificatii si obiceiuri

13:00, 01.03.2024 - Luna martie, numita in popor Martisor, incepe cu Baba Dochia, unul dintre personajele de seama ale panteonului romanesc, a carei sarbatoare se suprapune peste praznicul crestin al Cuvioasei Mucenite Evdochia. Luna martie, numita in popor Martisor, incepe cu Baba Dochia, unul dintre personajele de seama…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…

Doi dintre cei mai mari tenismeni din istorie il acuza pe Muratoglu pentru dopajul Simonei Halep

11:35, 21.02.2024 - Andy Roddick si Kim Clijsters, fosti lideri mondiali in tenis, au vorbit despre cazul de dopaj a Simonei Halep si rolul pe care Patrick Mouratoglou l-a jucat in aceasta saga, cei doi fiind de parere ca antrenorul este responsabil pentru situatia de acum si mentionand ca in astfel de cazuri ar trebui…

Almanahul bisericesc pe anul 2024 al Arhiepiscopiei Targoviște -teologie, cultura, istorie, misiune creștina

09:10, 15.02.2024 - Aparut in condiții grafice de excepție, Almanahul bisericesc pentru anul 2024 al Arhiepiscopiei Targoviștei reflecta preocuparile spirituale, culturale, educționale și științifice ale clericilor și mirenilor din Eparhie, entuziasmul pastoral-misionar de pe parcursul unui an bogat in evenimente și realizari.…

Șamanismul: istorie și modernitate. Partea 5

10:10, 09.02.2024 - In publicațiile precedente am vorbit despre istoria șamanismului și influența lui asupra modernitații. In lumea contemporana, șamanismul și-a atins apogeul. Desigur, nu mai este practica sacra a antichitații, dar e o practica perfect serioasa de schimbare a conștiinței. O calatorie in alte lumi Șamanismul…

Meciul de deschidere de la Cupa Mondiala din 2026 se joaca pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie. Unde e finala

03:00, 05.02.2024 - Meciul de deschidere de la Cupa Mondiala din 2026 se joaca pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie. Oficialii FIFA au anunțat arenele pe care se vor juca cele mai importante dueluri din cadrul turneului final. Ediția din 2026 a Cupei Mondiale din 2026 se va juca in 3 țari diferite. […]…

Astazi in istorie: De la tiparul romanesc la intalniri istorice - o calatorie prin evenimentele marcante ale zilei de 30 ianuarie

09:05, 30.01.2024 - Pe parcursul vremii, data de 30 ianuarie s-a incrustat in cronica istorica a lumii ca o zi de rascruce, in care ecourile trecutului inca rasuna in prezent. De la primele pagini tiparite in limba romana la intalniri diplomatice ce au modelat contururile politice și culturale, aceasta zi a fost martora…


Ce parere ai despre aceasta stire?