Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cernobîl a devenit o adevărată rezervaţie de lupi şi mistreţi

Publicat:

Un grup internațional de oameni de știința coordonat de profesorul de la University of Portsmouth, din , a studiat populațiile de mamifere de pe o suprafața de 4.200 de kilometri patrați din zona de excludere, iar rezultatele au fost publicate in revista , potrivit Agerpres.

Cercetatorii nu au gasit dovezi ale unei reduceri a numarului de animale. Din contra, numarul mamiferelor mari, printre care elanii, capriorii, cerbii roșii, mistreții și lupii, este similar celui din patru rezervații naturale necontaminate radioactiv.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Alerta maxima! Gaz radioactiv descoperit in 25% din școlile și gradinițele din Romania

16:41, 22.04.2024 - Alerta in mai multe școli și gradinițe din Romania din cauza unui gaz radioactiv. Acesta a fost descoperit intr-un sfert din unitațile de invațamant din țara. Cercetatorii de la facultatea Babes Bolyai din Cluj Napoca avertizeaza ca elevii sunt expuși riscului crescut de a face cancer pulmonar. Radonul,…

Noua perla a litoralului romanesc: a detronat stațiunea Mamaia și are plaja cu nisipul cel mai fin/ VIDEO

15:35, 31.03.2024 - Turismul de litoral a inregistrat, in perioada octombrie 2023 - martie 2024, o crestere de 27% a rezervarilor de vacante la mare pentru vara 2024. Cea mai cautata stațiune este Eforie Nord, care detroneaza Mamaia, stațiune care a dominat ani de zile toate topurile. Turiștii care merg la Eforie se vor…

Un cioban roman a inceput sa planga la tribunal, la doua zile dupa ce a fost arestat, in Franța: „Am plecat la drum cu inima zdrobita”

10:20, 25.03.2024 - Un roman in varsta de 23 de ani a fost arestat pe 20 martie 2024 in zona de imbarcare a feribotului din Ouistreham: patru vietnamezi au fost inghesuiți intr-o cutie montata in duba pe care o conducea. A fost judecat la Caen vineri, 22 martie, și condamnat, scrie cotidianul Ouest France.In sala in care…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

In ce țari clasa de mijloc platește cele mai multe taxe

10:00, 04.03.2024 - In numeroase țari din OECD, clasa de mijloc se confrunta cu o scadere semnificativa a capacitații de economisire. Printre motive se numara creșterea sarcinii fiscale și dar și a costurilor de trai in creștere. Astfel, in Marea Britanie, chiar și cu venituri anuale de pana la 60.000 de lire sterline…

Ambasadorul Marii Britanii la București: Romania face o treaba excelenta crescand bugetul Apararii la 2,5% din PIB. E aliatul nostru cheie pentru protejarea flancului sud-estic

10:41, 18.02.2024 - Romania si Marea Britanie au o relatie foarte puternica pe plan bilateral in materie de aparare, iar Londra ia in considerare sa participe la coalitia recent infiintata in Marea Neagra intre Romania, Turcia si Bulgaria pentru deminarea apelor, a spus ambasadorul britanic, care si-a inceput recent misiunea…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…

boala Alzheimer a fost raspandita prin tratamente care sunt astazi interzise

09:50, 03.02.2024 - Un studiu a adus dovezi ca practica de injectare a hormonului de creștere la copii, folosind extract de la persoane decedate, poate arata cum se transmite boala Alzheimer. Aceasta practica, care a fost administrata la aproximativ 200 de copii intre 1959 și 1985, a avut ca rezultat faptul ca unele persoane…


Ce parere ai despre aceasta stire?