Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii chinezi au identificat mecanismul creierului care îi determină pe oameni să se scarpine

Publicat:

Echipa de la Academia de Stiinte din China in frunte cu cercetatoarea Yan-Gang Sun a demonstrat ca activitatea unui mic grup de neuroni, situati intr-o regiune cerebrala numita (gri central) ii induce pe soareci sa se scarpine.

Autoarea principala a studiului a considerat aceasta descoperire ca pe un punct de pornire pentru a descifra cum se proceseaza si se moduleaza senzatia de mancarime in creier. Aceasta poate fi provocata de o ampla serie de cauze precum reactii alergice, afectiuni ale pielii, substante chimice iritante, paraziti sau unele boli.

In raportul…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Durerea cronica a genunchilor imbatranește creierul

05:20, 29.03.2024 - Durerea de genunchi poate fi asociata cu o imbatranire accelerata a creierului, conform unui studiu publicat in aceasta saptamana. Durerea cronica musculoscheletala (CMP) este una dintre principalele cauze de dizabilitate, afectand peste 40% din populația lumii și avand un impact asupra funcției cognitive…

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Critica de arta Ludmila Kulikova: „Ofera-i artistului șansa de a greși”

10:16, 14.03.2024 - Ludmila Kulikova – critica de arta, lector, scriitoare, traducatoare literara. A studiat istoria artelor la Academia de arte din Petersburg, pe care a absolvit-o in a. 1989. Autoarea unei serii de articole și recenzii privind arta plastica, autoarea a doua albume despre creația pictorilor moldoveni.…

Cum a izbucnit incendiul din Valencia in care au murit 10 oameni. Autoritațile cu identificat cauza

08:55, 12.03.2024 - Un incendiu tragic care a avut loc la Valencia, la sfarșitul lunii februarie, s-a soldat cu pierderea a 10 vieți, dupa ce flacarile au cuprins in cateva minute un bloc de locuințe. La doua saptamani dupa tragedie, cauza incendiului a fost dezvaluita.

Un nou studiu sugereaza ca pasarile si-au inceput evolutia cu mult inainte de disparitia dinozaurilor

00:45, 21.02.2024 - Un nou studiu ofera argumente ca evolutia pasarilor moderne a inceput cu mult mai devreme decat se credea, precedand disparitia dinozaurilor, a transmis Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Publicat in prima parte a acestei luni in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul a…

Un nou antibiotic sintetic, dezvoltat de Harvard, ar putea salva milioane de oameni de la infectii mortale

18:35, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent, potrivit news.ro Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale…

Cercetatorii japonezi au clonat porci pentru a-i folosi ca donatori de organe pentru oameni

12:26, 14.02.2024 - Un grup de cercetatori niponi a creat pentru prima data in Japonia, alaturi de compania americana de biotehnologie eGenesis, porci modificati genetic pentru transplanturi de celule si organe la om.

Muzica mentine creierul in forma

00:45, 13.02.2024 - Mai multe studii au demonstrat ca muzica poate avea o mulțime de beneficii pentru creier, inclusiv imbunatațirea funcțiilor cognitive, conservarea memoriei, dezvoltarea legaturilor sociale și susținerea unei stari de spirit bune. Este important de menționat ca beneficiile par sa fie mai semnificative…


Ce parere ai despre aceasta stire?