Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetatorii chinezi au creat o varietate de orez negru, bogat in antioxidanti, pentru a combate cancerul si alte boli

Publicat:

Cercetatorii din China au creat o varietate de orez negru, modificat genetic, care este bogat in antioxidanti si are potentialul de a reduce riscul de aparitie a cancerului si a altor maladii, potrivit unui studiu publicat in revista , informeaza duminica Xinhua, transmite AGERPRES . Beneficiile pentru sanatate ale acestei varietati de orez negru (cunoscut si sub numele de “orez purpuriu” datorita culorii pe care o capata dupa recoltare, n.r.) sunt date de concentratiile sale ridicate de antocianine, un grup de pigmenti cu rol antioxidant, care ofera multor fructe si legume culori…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Doua motive pentru care este indicat sa inlocuiești cafeaua cu ceaiul negru. Beneficiile asupra organismului sunt uimitoare

15:00, 13.03.2024 - Hidrateaza organismul, are efecte antioxidante și susține sanatatea oaselor și este considerat a fi chiar mai sanatos decat cafeaua. Iata care sunt beneficiile pe care le poți avea daca și tu bei, in mode regulat, ceai negru!Are proprietați antioxidanteCeaiul negru conține antioxidanți benefici pentru…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Cercetatorii chinezi au descoperit un nou tratament pentru AVC

20:26, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC). Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing, au constatat in cadrul…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?