Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au descoperit noi funcții ale hipocampului care ar putea ajuta la diagnosticarea timpurie a afecțiunilor cerebrale

Publicat:

O echipa de cercetatori de la Universitatea din a anunțat descoperirea unor noi funcții ale hipocampului, zona din creier care raspunde de memorie și orientarea in spațiu, informeaza luni Xinhua. Experimentele facute pe rozatoare de o echipa condusa de Ed X. Wu, un inginer in domeniul biomedicinei și profesor al universitații, au scos la iveala ca activitațile cerebrale de frecvența joasa din hipocamp pot stimula conectivitatea funcționala in cortexul cerebral și imbunatați reacțiile senzoriale.
Rezultate studiului sugereaza ca activitațile cerebrale de frecvența joasa din hipocamp…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Experții HKUST au dezvoltat diagnosticarea Alzheimer

17:55, 21.02.2024 - O echipa de cercetare internaționala condusa de Universitatea de Știința și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a inregistrat o noua performanța in diagnosticarea și managementul bolii Alzheimer (AD). Echipa condusa de Nancy Ip, rector și profesor de știința vieții la HKUST, directorul Centrului pentru…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

inteligența artificiala a detectat ceva neobișnuit in lucrarea ‘Madonna della Rosa’, semnata de Raphael

08:45, 04.01.2024 - Inteligența artificiala (IA) a reușit sa evidențieze detalii neobservate anterior de ochiul uman, dezvaluind ca ceva neobișnuit poate exista intr-o pictura atribuita lui Raphael. Acest avans recent sugereaza posibilitatea ca lucrarea respectiva sa nu fi fost creata de celebrul artist. Detaliul in cauza…

Cercetatorii au descoperit care neuroni sunt afectați de Alzheimer: Sunt extrem de senbili la degenerare

07:50, 03.01.2024 - Creierul uman continua sa se construiasca mult mai mult timp dupa ce ne nastem decat se credea pana acum, sugereaza o noua cercetare a oamenilor de stiinta americani de la Universitatea din Pittsburgh. O noua cercetare privind dezvoltarea creierului postnatal, publicata la finele lunii decembrie in…

Un vis ar putea deveni realitate: Descoperirea proteinei anti-imbatranire

06:40, 03.01.2024 - Cercetatorii japonezi de la Universitatea Osaka au anunțat ca au descoperit o proteina anti-imbatranire, capabila sa stopeze celulele ”zombi” sa declanșeze cancerul și maladia Alzheimer. Iata și explicațiile. Cercetatorii japonezi explica, in revista Proceedings of the National Academy of Sciences,…

Cercetatorii au descoperit o metoda prin care cafeaua poate avea un gust mai bun și mai intens

05:05, 30.12.2023 - Cercetatorii de la Universitatea din Oregon au efectuat un studiu științific pentru a evidenția modalitațile prin care putem imbunatați gustul cafelei. Descoperirile lor subliniaza influența procesului de preparare a cafelei și, in special, a nivelului de umiditate al boabelor asupra gustului final.„Umiditatea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?