Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetatorii au creat in premiera embrioni micști umani și de porc

Publicat:

Cercetatorii au creat in premiera embrioni himera care conțin celule sușe umane și de porc, potrivit unui studiu publicat joi in revista americana Cell, relateaza AFP.

Acest lucru constituie un prim pas spre dezvoltarea de organe umane de catre animale, care ar putea fi apoi recoltate și grefate pacienților.

Este "o prima etapa importanta", a subliniat , profesor la de studii biologice din , California, principalul autor al studiului.

"Scopul final este de a cultiva țesuturi sau organe…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

(video) Emoții mari pentru Leo Ciobu: A inceput numaratoarea inversa pana la campionatul „Arnold Classic”. Moldova participa in premiera

14:45, 12.03.2024 - Culturista Leo Ciobu, care face parte din top 10 cele mai bune bodybuilderițe de pe mapamond, este deja in Marea Britanie, acolo unde va participa la Arnold Classic, un campionat de rang inalt, al doilea dupa Olympia!”. Sportiva impartașește cu urmaritorii sai fiecare pas, dar și emoțiile dinaintea…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Actualitate medicala/ A fost dezvoltat un nou tratament impotriva cancerului bazat pe un anticorp modificat

00:21, 29.01.2024 - Oamenii de stiinta israelieni au dezvoltat un nou anticorp care creeaza un raspuns imunitar puternic impotriva cancerului, a anuntat Institutul de Stiinta Weizmann (WIS) din Israel, transmite Agentia Xinhua, preluata de Agerpres. Noua realizare imunoterapeutica, descrisa intr-un studiu publicat in jurnalul…

Cercetatorii au dezvoltat un test de sange pentru depistarea cancerului cerebral care poate creste rata de supravietuire

10:20, 26.01.2024 - Chirurgii si oamenii de stiinta au dezvoltat un test de sange pentru cancerul cerebral, in premiera mondiala, care, potrivit expertilor, ar putea revolutiona diagnosticarea, accelera tratamentul si creste rata de supravietuire, informeaza The Guardian. Timp de ani de zile, tumorile cerebrale…


Ce parere ai despre aceasta stire?