Cea mai bună reţetă post cu peşte: ciorba din căpăţâni şi cozi. Secretul deliciosului preparat gătit în Bărăgan
Publicat:Cum este postul Craciunului, iar credinciosii au dezlegare la peste, sambata, 21 noiembrie, va propunem o reteta rapida si deosebit de gustoasa.
“Am incercat si altfel de retete si nu ne-au placut la fel de mult, asadar am decretat aceasta ciorba «ciorba de peste a la Gela». Asa o fac de peste douazeci de ani si nu ne-am plictisit de ea nici noi, nici musafirii, care abia asteapta sa ii servesc… La prepararea ciorbei folosesc de regula capatanile si cozile pestilor”, explica gospodina.
Pe langa ei am mai avut:
2 morcovi
un pastarnac
…
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta
20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…
Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman
14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti
17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…
De ce trebuie fiert borșul inainte de a-l pune in ciorba. Cand trebuie pus
15:55, 19.02.2024 - Borșul este un ingredient cheie in prepararea ciorbelor și supelor, conferindu-le acel gust inconfundabil și o aroma deosebita. Dar știai ca momentul potrivit de a adauga borșul in ciorba poate face diferența intre un preparat reușit și unul nereușit? De ce trebuie fiert borșul inainte de a-l pune in…
Secretul celei mai delicioase ciorbe de cartofi. Ingredientul care o transforma intr-un preparat deosebit
14:41, 19.02.2024 - Atunci cand vine vorba despre supe și ciorbe, este foarte greu sa gasim o rețeta mai ușor de pregatit decat cea a ciorbei de cartofi. Indiferent daca suntem experți in bucatarie, sau daca ne simțim copleșiți de orice rețeta mai dificila decat cea a simplilor cartofi prajiți, aceasta ciorba va fi perfecta…
Reteta de sloi de oaie. Reteta de sloi muntenesc de porc
09:06, 06.02.2024 - Sloiul este un preparat culinar gatit din carne de oaie, insa rețeta poate fi reinterpretata dupa bunul plac. Iata cum faci acasa racitura de oaie sau sloi de oaie, dar și care este cea mai buna rețeta de sloi muntenesc de porc.Sloiul este o mancare tradiționala, denumita și racitura ciobaneasca de…
Cand se pune carnea in ciorba, de fapt. Greșeala pe care multe gospodine o fac
08:00, 05.02.2024 - Acest fel de mancare se prepara rapid și necesita trei componente importante: apa sau alt lichid in care fierbem carnea și legumele, menite sa ofere un gust și o aroma aparte ciorbei noastre. Exista o problema cu care se confrunta multe gospodine, indeosebi cele care se afla la inceput: cand și cum…