Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai bună plăcintă cu carne. Ingredientele secrete ale preparatului gustos: cum faci foile subţiri ca hârtia

Publicat:

Pentru gospodinele care doresc sa incerce acest preparat, autorul lucrarii “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” () da un singur sfat: sa se respecte intocmai pasii retetei pentru un rezultat spectaculos. Iata ce nota autorul despre acest preparat de nerefuzat: ", placinta cu carne o faceau si grecii, si macelarii, fiecare pe-a lui. Iarna era si mai simplu: tuica si vinul fiert nu merg singure. O placinta munteneasca cu carne ne trimite cu gandul la niste vii mai putin cunoscute, dar destul de performante: Manasia-Urziceni. Ma refer mai ales la un Burgund onest, rubiniu…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Padurar din Bistrița-Nasaud, prins in flagrant cand dadea mita carnați, pește și țuica pentru a nu fi amendat

12:35, 16.04.2024 - Un padurar de 50 de ani din comuna Șanț, județul Bistrița-Nasaud, este cercetat pentru dare de mita, dupa ce a fost prins oferind mita produse procesate din carne, pește și țuica pentru a nu fi sancționat pentru neregulile gasite la controlul desfașurat la Ocolul Silvic Izvorul Someșului Mare, a transmis…

Padurar din Șanț, prins in flagrant de ofițerii DGA, in timp ce incerca sa dea mita

11:40, 16.04.2024 - Un padurar in varsta de 50 de ani, din cadrul Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare, comuna Șanț, județul Bistrița-Nasaud este cercetat pentru savarșirea infracțiunii de dare de mita dupa ce a oferit produse procesate din carne, pește și țuica pentru a nu fi sancționat pentru neregulile constatate…

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

Rețeta speciala de placinta cu mere. Este veche de peste 500 de ani, care este secretul preparatului

00:00, 02.04.2024 - Puține gospodine știu, insa placinta cu mere este un desert vechi de peste 500 de ani. Inca din cele mai vechi timpuri, ingredientele folosite la astfel de preparate faceau toata diferența la capitolul aroma. Playtech Știri iți prezinta o rețeta deosebita de placinta cu mere. Iți va lasa gura apa! Placinta…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Sambata, 9 martie 2024, pomenirea celor adormiti, zi cunoscuta in traditia romaneasca si ca Mosii de iarna

14:46, 07.03.2024 - Sambata, 9 martie 2024, pomenirea celor adormiti, zi cunoscuta in traditia romaneasca si ca Mosii de iarna Dupa datina strabuna, in fiecare an, in sambata de dinaintea Duminicii Lasatului Sec de Carne, se pomenesc morții, dupa ritualul Moșilor de Iarna. Pentru ca mulți creștini au murit pe neașteptate…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…


Ce parere ai despre aceasta stire?