Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CE trimite Romania la Curtea de Justitie a UE - vezi de ce

Publicat:

a anuntat, joi, ca sesizeaza Curtea de Justitie a UE (CJUE) pentru neindeplinirea, de catre Romania, a obligatiei de a transpune in dreptul intern actul normativ revizuit al UE privind vehiculele scoase din uz, potrivit unui comunicat al CE.

"Demontarea si reciclarea vehiculelor vor deveni mai ecologice prin Directiva privind vehiculele scoase din uz, care interzice utilizarea anumitor substante periculoase in vehiculele introduse pe piata dupa 1 iulie 2003. Actul normativ revizuit prelungeste o exceptare de la aceasta interdictie, si anume utilizarea plumbului in anumite…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Economiei, Stefan Radu Oprea: Aderarea Romaniei la Schengen inseamna o crestere a numarului de turisti, pentru ca asa s-a intamplat in toate statele care au aderat la spatiul Schengen

17:55, 31.03.2024 - ”De astazi suntem in spatiul Schengen aerian. Ce inseamna asta pentru cei care calatoresc? Faptul ca la plecare sau sosire, atunci cand calatoresc in statele membre ale UE, nu mai pierd timpul la controlul pasapoartelor sau cartilor de identitate. Ca aeronavele vor fi trase la terminalele spatiului…

Directiva bomba a UE: O parte din romanii care s-au imbolnavit de cancer pot cere despagubiri

08:05, 22.02.2024 - Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au aprobat o noua directiva privind calitatea aerului, care aduce imbunatațiri semnificative pentru cetațeni, inclusiv dreptul de a solicita despagubiri in cazul imbolnavirilor cauzate de poluare. Astfel, romanii vor putea si ei sa solicit daune autoritatilor…

Romanii vor putea cere despagubiri daca fac cancer de la poluare

19:36, 21.02.2024 - Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni, asigurand un aer mai curat si preventie impotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informeaza…

Au intrat in vigoare noile obligatii europene DSA pentru ­Facebook, Instagram, Google si alte serviciile digitale

00:06, 20.02.2024 - Incepand de sambata, 17 februarie 2024, a intrat in vigoare, pe deplin, Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA), prin care Uniunea Europeana impune o serie de obligații platformelor online precum Google, Facebook, Instagram, Youtube, cu scopul declarat de a face „mediul online mai sigur,…

Decizie de ultim moment de la Bruxelles. Ce se intampla cu fermierii care-și lasa terenurile in parloaga

14:55, 13.02.2024 - Fermierii din Europa, inclusiv din Romania, au desfașurat acțiuni de protest, solicitand inclusiv scutirea acesta de la normele privind terenurile lasate in parloaga.Astfel, in loc sa pastreze terenurile lasate in parloaga sau sa pastreze elemente neproductive pe 4% din terenul lor arabil, fermierii…

Comisia solicita Romaniei sa inchida și sa reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri

15:35, 07.02.2024 - Comisia Europeana a decis sa trimita Romaniei un aviz motivat pentru nerespectarea integrala a Directivei privind depozitele de deșeuri și a Directivei-cadru privind deșeurile. Directiva privind depozitele de deșeuri impune statelor membre sa ia masurile necesare pentru inchiderea și reabilitarea depozitelor…

Cod rutier 2024. Un sofer care are permisul suspendat intr-un stat UE nu va mai putea conduce in niciun stat membru

10:51, 07.02.2024 - Europarlamentarul Corina Crețu spune ca actul normativ este o masura prin care poate fi atins obiectivul UE de a reduce cu 50% decesele cauzate de accidente rutiere pana in 2030. Europarlamentarul Corina Crețu a anunțat, marți, ca Parlamentul European a adoptat directiva privind siguranța rutiera, care…

Comisia Europeana a deschis o procedura de sancționare a Romaniei și altor 16 state. Nu au schimbat legislația in cazul migranților inalt calificați

08:15, 26.01.2024 - Comisia Europeana a deschis o procedura de sancționare impotriva a 17 state membre, printre care și Romania, pentru ca nu au transpus in legislațiile naționale directiva pentru atragerea pe piața muncii a imigranților inalt calificați din afara blocului comunitar.Guvernele țarilor respective au la…


Ce parere ai despre aceasta stire?