Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce trebuie să faci dacă locuieşti în zone cu urşi. Silviu Chiriac, specialist Protecţia Mediului, sfaturi importante

Publicat:

"Daca locuiți in arealul ursului, poate fi necesar sa faceți cateva modificari ale comportamentului de zi cu zi pentru a evita orice risc. Asigurați-va ca nu incurajați ursii sa devina urși cu probleme de comportament, eliminand potențialele surse de hrana care pot sa-i atraga in zonele rezidențiale.

Urșii mananca din deșeuri menajere, sunt atrași de hrana pentru animale de companie și pasari, fructe din copaci sau gradini și hrana animalelor crescute in ferme agricole. De asemenea, fac raiduri dese la culturile de porumb și la stupine. Odata ce urșii vor gasi surse de hrana ușor accesibile,…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Crește eficiența gardurilor electrice

12:20, 10.04.2024 - Sfaturi practice pentru alegerea sau optimizarea acestor sisteme de ingradire și protecție Gardurile electrice sunt instrumente esențiale in protejarea proprietaților, a culturilor agricole și a animalelor impotriva intrușilor și a daunatorilor. Pentru a asigura o funcționare optima și eficienta a acestor…

Un caprior a fost lovit mortal

10:40, 28.03.2024 - Un caprior a fost lovit mortal astazi, 28 martie. Accidentul a avut loc pe traseul Chișinau-Ialoveni, noteaza Noi.md. Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, anunța ca șoferul a parasit locul accidentului. Intr-un video publicat pe pagina sa de Facebook, Ion Bulmaga a declarat…

Horia Constantinescu, despre carnea de pui colorata artificial: „Ne confruntam cu un atentat serios la siguranța fiecaruia”

09:46, 27.03.2024 - Președintele Autoritații Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a atras atenția miercuri dimineața ca unele companii coloreaza in mod artificial carnea de pui pentru a o face mai atragatoare pentru clienți. „Exista o vorba care spune ca umbli cu cioara vopsita. Dar iata…

Iulian Fota, demis din poziția de secretar de stat in MAE: „Forța unui om inteligent crește cand se inconjoara de oameni competenți”

13:45, 21.02.2024 - Iulian Fota a confirmat ca a fost demis din funcția deținuta in Ministerul Afacerilor Externe și a spus ca motivul o diferența de viziune privind modul in care este condusa diplomația romana. „Nu am cerut eu sa vin la MAE, nu am cerut nici sa plec”, transmite Fota intr-un mesaj postat miercuri pe Facebook.…

Credem ca va intereseaza/Persoanelor care fac achizitii online li se recomanda sa verifice daca operatorul economic este de incredere

00:06, 20.02.2024 - Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomanda persoanelor care fac achizitii online sa verifice daca operatorul economic este de incredere, confirmand datele de inregistrare ale companiei si verificand feedback-ul si reclamatiile primite online,…

Cateva sfaturi de la ANPC pentru Sf. Valentin și Dragobete

11:15, 11.02.2024 - Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) Paul Anghel a transmis, duminica, intr-o postare pe Facebook, recomandari pentru consumatori, in contextul in care se apropie Sf. Valentin – 14 februarie si Dragobetele – 24 februarie, ”sarbatori ale iubirii, ocazii in…

Primaria Sacele: Finantarile nerabursabile pentru sport si cultura, cu 50% mai mari ca in 2023

09:50, 03.02.2024 - Primaria Sacele aloca in acest an, mai multi bani pentru cultura, culte si sport. Bugetul alocat de Primaria Sacele in anul 2024 pentru proiecte din domeniile cultura și sport sunt cu 50% mai mari ca in 2023, anunta primarul Virgil Popa . Potrivit primarului Virgil Popa, cea mai mare suma este alocata…

Ceaiurile expira? Cum trebuie pastrate astfel incat sa te poți bucura de gustul proaspat și proprietațile benefice mai mult timp?

12:50, 02.02.2024 - Ceaiul este o bautura populara consumata in intreaga lume pentru gustul placut și beneficiile sale pentru sanatate. Cu toate acestea, la fel ca orice alt produs alimentar, ceaiul are și el un termen pana la care este recomandat sa fie consumat.Daca vorbim despre pliculețele de ceai, in majoritatea cazurilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?