Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce se intampla in creierul persoanelor obosite

Publicat:

Persoanele care sufera de sindromul oboselii cronice prezinta anomalii cerebrale, potrivit unui studiu realizat folosind mai multe tehnici de scanare, publicat miercuri in revista medicala americana Radiology, informeaza AFP.


Sindromul oboselii cronice (SOC), numit si encefalomielita mialgica, este caracterizat mai ales de oboseala persistenta si inexplicabila, care dureaza luni si chiar ani, in ciuda repausului.


Sindromul de oboseala cronica
SOC este considerat o maladie neurologica si se manifesta adeseori brusc, antrenand o deteriorare rapida a sanatatii.…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana vrea sa reduca somajul de lunga durata. Cum ar putea fi ajutate persoanele sa isi gaseasca un loc de munca

07:31, 19.04.2024 - Comisia Europeana vrea sa reduca somajul de lunga durata. Cum ar putea fi ajutate persoanele sa isi gaseasca un loc de munca Comisia Europeana vrea sa reduca somajul de lunga durata si sa ajute persoanele sa isi gaseasca un loc de munca. Comisia a lansat joi o cerere de propuneri in valoare de 23 de…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Se fac angajari pentru noua fabrica de medicamente de la Turda – STADA!

16:40, 05.04.2024 - STADA M&D Romania este parte integranta a grupului STADA Arzneimittel AG, una dintre principalele companii producatoare de medicamente din Germania. Compania a actualizat oferta locurilor de munca vacante, iar pentru fabrica ce se va deschide in Turda angajeaza: Operator de linie Lucrator de linie Coordonator…

Tehnologie 4G și 5G la serviciul 112: Persoanele in situații de urgența vor putea fi localizate cu o precizie de cațiva metri

20:41, 26.03.2024 - Tehnologie 4G și 5G la serviciul 112: Persoanele in situații de urgența vor putea fi localizate cu o precizie de cațiva metri Persoanele aflate in situații de urgența vor putea fi localizate cu o precizie de cațiva metri, datorita utilizarii noilor tehnologii bazate pe c. Acest lucru dupa ce ANCOM a…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

09:45, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

De ce persista tusea dupa raceala? 8 motive care trebuie sa te trimita la medic

09:35, 31.01.2024 - Mulți pacienți se plang de tuse care pur și simplu nu va disparea. Dr. Mallika Marshall a dezvaluit ca exista multe motive diferite pentru care ai putea ramane cu o tuse persistenta dupa ce tocmai te-ai luptat cu raceala.Vestea buna este ca majoritatea dintre ele nu sunt un motiv de ingrijorare și pot…


Ce parere ai despre aceasta stire?