Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce mâncau gladiatorii de erau aşa duri în arenă. Ai să rămâi surprins ce făceau din oţet şi cenuşă

Publicat:

Studiind colagenul din oasele gasite intr-un cimitir din epoca romana, cercetatorii de la MedUniViena au confirmat ca alimentatia gladiatorilor era practic vegetariana, asa cum afirmau unele surse istorice, scrie descopera.ro.

Au fost analizate 53 de schelete, dintre care 22 apartineau unor gladiatori. Oasele au fost gasite intr-un cimitir datand din secolul al II-lea e.n., din orasul Ephesos (aflat pe teritoriul de azi al Turciei) care era, pe atunci, capitala provinciei romane Asia (Asiana) si avea peste 200.000 de locuitori. 

Cercetatorii au studiat raportul unor izotopi…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

Premiera cosmica: Agricultura pe luna marcheaza primul pas in colonizarea spațiului

18:20, 08.04.2024 - Pe masura ce misiunea Artemis III se pregatește sa atinga suprafața lunara in 2026, o sera special conceputa va adaposti un experiment de-a dreptul revoluționar. Lintița, cresonul și brassica - trei plante minuscule, dar robuste, vor fi cultivate in condiții extraterestre pentru a testa rezistența vieții…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Rezultatele ADN au confirmat faptul ca oasele gasite in cabana parasita din Italia aparțin Andreei Rabciuc. Alte detalii terifiante au fost descoperite

17:30, 13.02.2024 - Este oficial! Rezultatele ADN au confirmat faptul ca ramașițele umane, gasite intr-o cabana parasita din Italia, aparțin Andreei Rabciuc. Romanca a fost data disparuta in urma cu doi ani, iar pana astazi, cazul ei a fost un mister uriaș. Iata ce alte detalii infioratoare au fost descoperite in același…

Bacterii nemaivazute pana acum, descoperite in inima unui cioban

10:40, 24.01.2024 - O specie de bacterii nemaivazuta pana acum a fost gasita in inima unui pacient la un spital din Londra, potrivit jurnalului Clinical Infection in Practice, citat de  Mirror.co.uk. Ciobanului in varsta de 55 de ani, din Canterbury, i s-a administrat un stent cardiac cu șapte luni mai devreme, cand a…


Ce parere ai despre aceasta stire?