Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce legume nu trebuie mâncate crude

Publicat:

In primul rand, sa demontam un mit care pare sa cantareasca tot mai greu in mintile noastre, expuse la atatea si atatea pareri referitoare la nutritie: nu se pierd toti nutrientii si toate enzimele din alimente, atunci cand le preparam termic. Contrar trendurilor alimentare recente, se pare ca trebuie sa existe un echilibru in toate, iar nu toate legumele si fructele sunt benefice daca le mananci crude. A le manca crude nu inseamna numai a le rontai ca atare sau a le adauga la salate, ci si a le folosi pentru smoothie-uri. Exista legume care elibereaza nutrienti abia atunci cand sunt preparate…

Citeste articolul mai departe pe covasnamedia.ro…  

Sursa articol: covasnamedia.ro


Stiri pe aceeasi tema

11 alimente foarte sanatoase pe care nu le mananca „aproape nimeni”

10:30, 15.04.2024 - Blogul Spatula Desserts prezinta alimente benefice pe care nu le mananca „aproape nimeni”, oferind și cateva motive hazlii pentru aceasta situație. Publicația online ii aparține lui Katalin Nagy, dezvoltator de rețete, fotograf și specialist in marketing digital. Ea este, de asemenea, autor la platforma…

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

4 strategii inteligente de reducere a rezervei biologice de patogeni in culturile de legume

16:25, 04.04.2024 - Unul dintre aspectele deseori ignorate in strategia de protecție a plantelor este rezerva biologica de patogeni, de multe ori riscul de infecție este direct proporțional cu marimea și raspandirea sa. Una dintre sursele importante prin care agenții patogeni se transmit de la o cultura la alta și de la…

Rețete cu legume de primavara

14:11, 18.03.2024 - Primavara este poate cea mai buna perioada pentru a ne bucura din plin de legume proaspete. Consumul de fructe și legume de sezon este minunat și benefic pentru sanatate, dar și pentru buget. Inspira-te, așadar, din unele dintre cele mai delicioase rețete cu legume de primavara.De ce este bine sa prepari…

Vacanțele și performanța profesionala – 5 motive pentru care angajatorii ar trebui sa incurajeze vacanțele angajaților

11:40, 05.03.2024 - Intr-o lume in care ritmul vieții este din ce in ce mai alert și presiunea profesionala crește constant, vacanțele devin din ce in ce mai importante nu doar pentru bunastarea mintala și fizica a angajaților, ci și pentru performanța lor profesionala. Deși unii angajatori ar putea fi reticenți sa incurajeze…

Cum va arata aquapark-ul de 40 de milioane de euro de la Cluj?

10:30, 21.02.2024 - Primaria Cluj-Napoca platește peste 100.000 de euro pentru alte doua studii care sa materializeze aquaparkul anunțat in Cluj-Napoca, la ștrandul SUN din cartierul Grigorescu. Proiectul aquapark-ului se afla zilele acestea in consultare publica. Primaria Cluj-Napoca a dat publicitații și primele randari…

Ce este „zaharul de mesteacan” - inlocuitorul zaharului clasic, pe care toți il consumam

08:30, 06.02.2024 - Este numit astfel pentru ca, in mod tradițional, este extras din mesteacan, deși in ziua de azi acesta este obținut adesea din alte surse de lignoceluloza, cum ar fi cojile de copaci și trestia de zahar.Xilitolul este aproximativ la fel de dulce ca zaharul, dar are cu 40% mai puține calorii. Acesta…

Cea mai buna dieta de urmat in februarie - Cum sa mananci sanatos și sațios

17:15, 03.02.2024 -  Legume de Sezon:Varza de Bruxelles: Aceste mici bucațele verzi sunt bogate in fibre, vitamina C și K, precum și in antioxidanți. Le poți gati la cuptor cu puțin ulei de masline și mirodenii pentru un gust delicios.Sparanghel: Sparanghelul este o sursa excelenta de acid folic, vitamina K și fibre. Poți…


Ce parere ai despre aceasta stire?