Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce efecte negative aduce scaderea preturilor in Europa: 6 "bube" care infecteaza economia odata cu ieftinirile

Publicat:

vezi prezentarea

Scaderea preturilor este o veste buna pentru consumatori. Din punct de vedere economic, insa, aceasta perspectiva este una superficiala, asa cum arata bancile centrale din tarile puternic industrializate, care au injectat trilioane de dolari in economie pentru a preveni o scadere continua a preturilor, model preluat si de . wall-street.ro a analizat cele mai puternice sase efecte negative pe care le aduce acest fenomen al scaderii constante a preturilor.

Sursa foto: Compas care indica preturile / Shutterstock.

Paradox: scaderea preturilor

Citeste articolul mai departe pe wall-street.ro…  

Sursa articol: wall-street.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fenomenul prețurilor negative la electricitate. Care este situația in Romania / Cum este influențata piața de producțiile record de energie regenerabila

11:31, 11.04.2024 - Aproape toate țarile europene au inregistrat, in prima saptamana a lunii aprilie, prețuri negative la energie electrica. Exista o singura piața pe care nu s-a tranzacționat energie la preț negativ, insa a fost foarte aproape de nivelul zero euro. Și Romania a ajuns, in aceasta perioada, sa experimenteze…

De ce Campionatul European de Fotbal 2024 nu este lozul caștigator pentru economia Germaniei (analiza)

17:56, 06.04.2024 - Publicul va cheltui mult in timpul EURO 2024, dar va economisi in urmatoarele luni. Campionatul European de Fotbal organizat in Germania este unul dintre cele doua evenimente sportive de top cu potențial economic major, care vor avea loc in aceasta vara in Europa, deschizand „drumul” inainte de Olimpiada…

Giganții ar putea trage obloanele/ Peste 150.000 de firme sunt in pericol de faliment

11:55, 01.04.2024 - Anul 2024 se anunta a fi unul plin de incertitudini, iar numarul firmelor cu probleme ar putea depasi, in acest an, 150.000, pe fondul efectelor negative generate de cresterea taxelor, de persistenta inflatiei si accentuarea scaderii vanzarilor. Contractia puternica a cererii determina tot mai multe…

Studiu iBanFirst: economia Romaniei va creste cu 2,7%, inflatia va oscila in jurul valorii de 5%

14:10, 25.03.2024 - In ultimii ani, multe țari din Europa, dar și la nivel global se confrunta cu o stagnare sau, mai rau, cu o scadere a creșterii economice. PSD a reușit, prin politicile economice și sociale implementate, sa conduca Romania spre una dintre cele mai mari creșteri economice la nivelul Uniunii Europene.

PSD: Plafonarea preturilor la energie, prelungita pana in 2026

06:50, 20.03.2024 - PSD vine in sprijinul producatorilor romani cu o formula imbunatatita, ce va fi aplicata de la 1 aprilie, iar consumatorii casnici raman pe deplin protejati. Costuri mai mici la energie inseamna scaderea costurilor de producție pentru firme, prețuri mai competitive la produsele fabricate in Romania,…

Creșterea prețului la energie inseamna persistența inflației europene. Ce fac “gardienii euro”?

16:25, 29.02.2024 - Inflația a scazut mai puțin decat se aștepta in februarie, deoarece creșterea mai rapida a prețurilor la energie a compensat o incetinire a costurilor alimentelor, reducand speranțele ca Banca Centrala Europeana va reduce in curand ratele dobanzilor. Masurile de subvenționare a energiei sunt in curs…

20 dintre cele mai mari banci europene au avut anul trecut profit cumulat record de peste 100 de miliarde de euro

13:35, 19.02.2024 - Pentru prima data in istorie, cele mai mari banci din Europa au avut anul trecut profituri cumulate de peste 100 de miliarde de euro, in contextul in care impulsul dat de dobanzile crescute de Banca Centrala Europeana (BCE) le-a permis bancilor comerciale sa genereze rezultate record.

Situația din Canalul Suez genereaza efecte la nivel mondial: explozie a prețurilor, inclusiv in Europa

07:10, 30.01.2024 - Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) isi va reduce probabil estimarile privind cresterea comertului cu marfuri pentru 2023 si 2024, din cauza unei economii globale mai putin dinamice si a impactului potential al perturbarilor transportului prin Canalul Suez, a declarat economistul sau sef, citat…


Ce parere ai despre aceasta stire?