Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât plastic respirăm? Ce au găsit cercetătorii în zăpada din Alpi şi din Arctica

Publicat:

Cercetatorii s-au concentrat, in ultimii ani, pe modul in care animalele sau fiintele umane absorb particule de plastic din ceea ce mananca. O echipa de experti de la (AWI) a descoperit ca particule de microplastic pot fi transportate pe distante extraordinar de mari in atmosfera si mai tarziu sunt „spalate“ de precipitatii, in special de zapada.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Gheața din Oceanul Arctic dispare in ritm accelerat

14:00, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an, informeaza DPA. Intre 2035 si 2067, Arctica ar putea fi in mod constant lipsita de gheata…

Oceanul Arctic ar putea ramane in curand fara gheata la inceputul unei toamne, avertizeaza cercetatorii

13:35, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an.

10 obiceiuri ciudate ale cainilor. Cum trebuie interpretat dormitul incolacit sau faptul ca au nasul mereu umed

10:00, 06.02.2024 - Toți cei care au de mai mult timp unul sau mai mulți caini, au observat cu siguranța ca aceștia au uneori niște obiceiuri greu de explicat. Cu toții am vazut de fapt cum multora le place sa se invarta in jurul cozii, sa doarma incolaciți sau sa iși faca bucați jucariile. Toate aceste obiceiuri au insa…

Apare un uriaș distrugator de atomi: Are misiunea sa gaseasca 95% din porțiunea de Univers care lipsește

21:55, 05.02.2024 - Cercetatorii de la cel mai mare accelerator de particule din lume, situat in Elveția, au inaintat propuneri pentru un nou supercolider, mult mai mare.Scopul acestuia este de a descoperi noi particule care ar revoluționa fizica și ar duce la o ințelegere mai completa a modului in care funcționeaza…

Cercetatorii de la CERN vor un nou accelerator de particule pentru a descoperi restul de 95% din Univers

10:36, 05.02.2024 - Cercetatorii de la cel mai mare accelerator de particule din lume din Elveția au inaintat propuneri pentru un superaccelerator, mult mai mare, cu care sa descopere noi particule care ar revoluționa fizica și ar conduce la o ințelegere mai completa a modului in care funcționeaza Universul, informeaza…

Bucați dintr-un meteorit care a cazut pe Pamint au fost gasite in Germania

03:10, 31.01.2024 - Cercetatorii au gasit bucați dintr-un meteorit de marimea unei nuci care ar putea conține date importante despre originea sistemului solar. Saptamina trecuta, asteroidul 2024 BX1, al carui impact a fost prezis cu doar 95 de minute inainte de eveniment, a cazut deasupra Germaniei. Dupa aceea, a inceput…


Ce parere ai despre aceasta stire?