Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CASE MEMORIALE: Casa Memoriala "Constantin Brancuși" de la Hobița, județul Gorj

Publicat:

Casa Memoriala "Constantin Brancuși" din satul Hobița, județul Gorj, adapostește fotografii, documente, carți, scrisori care surprind momente din viața și activitatea artistica a marelui sculptor Constantin Brancuși, precum și mobilier original de interior țaranesc de la inceputul secolului XX.

Casa-muzeu "Constantin Brâncuși" din satul Hobița, județul Gorj — 2003

Apreciat de criticii din întreaga lume drept cel mai important sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși s-a nascut la 19 februarie 1876, în…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Semnatarii petiției pentru redeschiderea Transalpinei sunt gorjeni, doljeni și bucureșteni

07:20, 01.04.2024 - Sunt aproape 150 de persoane care au semnat petiția pentru redeschiderea Transalpinei pe 1 mai. Cele mai multe semnaturi publice aparțin unor persoane din județene Gorj și Dolj, precum și din București. Autorii petiției sunt reprezentanți de la Asociația Cabanierilor și Concesionarilor din Ranca. Aceștia…

A spart coaja infinitului. Povestea oltencei Daiana Dajulescu, pilot de avion la doar 25 de ani

06:30, 08.03.2024 - La 16 ani, a devenit pilot de planor. Ceva ani mai tarziu, a obtinut licenta de pilot comercial. Pentru Daiana, la numai 25 de ani, cerul nu este limita. Cerul este, asa cum spune chiar ea, „acasa”. De Ziua Femeii, GdS dedica un material fortei infinite a ambitiei feminine, printr-o poveste care dovedeste…

Povestea bustului de Brancuși expus in premiera la București, un roman polițist

10:55, 21.02.2024 - „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Balde)”, una dintre ultimele lucrari realizate de Constantin Brancuși in maniera impresionista, sub influența maestrului sau de atunci Auguste Rodin, inainte de a incepe, in 1907, sa ciopleasca direct in piatra, este expusa la Galeriile Artmark…

Ziua Constantin Brancuși, 19 februarie. 148 de ani de la nașterea sculptorului

09:15, 19.02.2024 - Prin testament, Brancuși a lasat moștenire statului roman atelierul sau și un numar important de lucrari. Romania de atunci, condusa de partidul comunist, a refuzat sa accepte moștenirea lui Brancuși și astfel, atelierul și 80 dintre lucrarile  sale au revenit statului francez.Abia in 1964, Brancuși…

Aplicație CESTRIN care permite vizualizarea datelor de trafic la nivel de drum

22:45, 08.02.2024 - Centrul de StudiiTehnice și Rutiere (CESTRIN) a creat o aplicație web-GIS care permite vizualizarea datelor de trafic la nivel de drum referitoare la media zilnica anuala, determinata in urma prelucrarii recensamantului general de circulație rutiera din 2022. CESTRIN a creat aceasta harta pentru a servi…

In memoriam Constantin Artachino, pictor al Catedralei Ortodoxe Sf. Nicolae din Tulcea

17:10, 08.02.2024 - Chiar daca Artachino s a facut remarcat prin picturile pe sevalet, el a contribuit si la pictarea Catedralei Ortodoxe Sf. Nicolae din Tulcea, construita in 1865, renovata si pictata in perioada 1897 ndash; 1900. Pe langa, Artachino, a mai contribuit si Stefan Luchian El a fost profesor la catedra de…

Operele lui Brancuși, in așteptarea proprietarilor: Cutiile vor petrece o noapte in Muzeul Național de Arta din Timișoara

16:30, 28.01.2024 - Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” s-a incheiat duminica, iar Muzeul National de Arta Timisoara si Consiliul Judetean Timis se pregatesc sa organizeze alte expozitii de anvergura cum ar fi Caravaggio, Monet sau Picasso. Urmeaza ca operele sculptorului roman sa fie transportate…


Ce parere ai despre aceasta stire?