Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CANNES 2017. Documentarul "Makala", Marele Premiu al Săptămânii Criticii de la Cannes

Publicat:

"Este ceva frumos in acest efort", a declarat pentru AFP regizorul documentarului, care l-a filmat pe acest Sisif african, "caștigandu-și viața prin sudoarea frunții".

"Am vrut sa arat un om in acțiune, nu pe cineva intr-o stare de saracie, ci pe cineva care iși traiește viața", a explicat el.

Tanarul regizor a descoperit regiunea Katanga in timpul unei filmari și a pastrat in minte imagini ale oamenilor care mergeau de-a lungul drumurilor, de multe ori carand marfuri.

Aceasta a doua pelicula din cariera sa, dupa "Bovines" ("Bovinele") in 2011, il urmeaza pe Kabwita, un…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Actorul roman Sebastian Stan a intrat in cursa pentru marele premiu al Festivalului de la Cannes

09:20, 12.04.2024 - Sebastian Stan, actorul de la Hollywood nascut la Constanța, a intrat in cursa pentru marele premiu al Festivalului de la Cannes. Citește și: S-a caștigat marele premiu la Loto 6/49. Unde a fost jucat biletul norocos Filmul in care apare romanul, in rol principal, a fost selectat sa concureze pentru…

Sebastian Stan, in rolul lui Donald Trump intr-un film selectat in competitia Festivalului de la Cannes

20:25, 11.04.2024 - Primele imagini cu actorul de origine romana Sebastian Stan, care interpreteaza o versiune mai tanara a lui Donald Trump, inainte ca acesta sa devina un star de televiziune si presedinte al Statelor Unite, au fost dezvaluite in trailerul filmului biografic "The Apprentice".

Filme regizate de Coppola, Audiard, Cronenberg si Sorrentino, in selectia oficiala de la Cannes 2024

19:05, 11.04.2024 - Filme regizate de cineasti de marca, precum Francis Ford Coppola, Jacques Audiard, David Cronenberg, Yorgos Lanthimos, Paul Schrader, Kirill Serebrennikov, Andrea Arnold si Paolo Sorrentino, se regasesc printre cele incluse in selectia oficiala din acest an a Festivalului de la Cannes, informeaza indiewire.com.

Primul episod din saga lui Kevin Costner despre Vestul american, in avanpremiera la Cannes VIDEO

12:01, 09.04.2024 - Kevin Costner va prezenta in avanpremiera mondiala, in afara competitiei, la cea de-a 77-a editie a Festivalului de Film de la Cannes (14-25 mai) primul episod din „Horizon: An American Saga".

Comedia 'Le Deuxieme acte', de Quentin Dupieux, va deschide cea de-a 77-a editie a Festivalului de Film de la Cannes

10:00, 04.04.2024 - Noua comedie a lui Quenti Dupieux, "Le Deuxieme acte", va deschide cea de-a 77-a editie a Festivalului de Film de la Cannes in 14 mai. Filmul, in care joaca Lea Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel si Raphael Quenard, va fi prezentat in afara competitiei. Pelicula va fi lansata in toate cinematografele…

Acuze dure impotriva Loredanei Groza: „Nici buna ziua nu știe sa dea. Nu-mi plac oamenii infatuați”

17:40, 03.04.2024 - Solista a fost provocata sa vorbeasca despre colega ei de generație. Prezenta zilele trecute la o emisiune de dimineața, Carmen Radulescu a spus ce crede despre Loredana Groza, in varsta de 53 de ani. A fost intrebata de ce nu ii place Loredana, asta dupa ce moderatorii au observat ca pe invitata lor…

Acuze dure impotriva Loredanei Groza: „Nici buna ziua nu știe sa dea. Nu-mi plac oamenii infatuați”

14:55, 03.04.2024 - Solista a fost provocata sa vorbeasca despre colega ei de generație. Prezenta zilele trecute la o emisiune de dimineața, Carmen Radulescu a spus ce crede despre Loredana Groza, in varsta de 53 de ani. A fost intrebata de ce nu ii place Loredana, asta dupa ce moderatorii au observat ca pe invitata lor…


Ce parere ai despre aceasta stire?