Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cand folosim cratima si cand nu

Publicat:

Se intampla oricui! Pe cine sa dam vina acum? Pe limba romana vorbita azi doar cu prescurtari? Pe internet? Raspunsul in astfel de situatii este accesarea imediata a unei surse de informare sigure, actuale. Dictionar - 1000 de cuvinte cu cratima este instrumentul care permite actualizarea informatiilor si rezolvarea problemelor lingvistice! Util atat elevilor, cat si adultilor aflati in situatia de a edita texte corect! 5 argumente pro care va pun pe ganduri: 1. Vrem, nu vrem, limba este vie, traieste. Se imbogateste cu noi cuvinte si noi reguli de formare si folosire a ...

Citeste articolul mai departe pe portalinvatamant.ro…  

Sursa articol: portalinvatamant.ro


Stiri pe aceeasi tema

Motivul pentru care Marina Voica s-a botezat la varsta de 50 de ani. Care au fost primele cuvinte pe care le-a spus in limba romana și de ce nu regreta ca nu are copii

13:40, 02.04.2024 - Marina Voica, una dintre cele mai longevive artiste din Romania, care, la 87 de ani ai sai, iși poarta cu eleganța tinerețea sufletului, a fost invitata lui Adrian Artene in cadrul celui mai recent episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Artista a vorbit deschis și cu melancolie in glas despre…

Cuvinte și expresii cu ințelesuri uitate ori pierdute: Zbughi-o! Cum ne-am imbogațit cu termenul a (o) zbughi

06:30, 02.04.2024 - Astazi, la „Dicționar cultural”, evidențiem originile unor expresii des folosite de romani, precum „a nu avea nicio para chioara”, „a-și da arama pe fața”, „a o zbughi”, dar și termeni ca „boccea/bocceluța”, „vulcan”, ori „tarla”.

Care este forma de plural a cuvantului ‘curaj’. Multi cad pe ganduri, insa raspunsul este simplu

20:46, 01.03.2024 - Care este forma de plural a cuvantului ‘curaj’. Limba romana este plina de surprize și cuvinte dificile și, de multe ori, ne da batai de cap. La fel este și in cazul cuvantului de azi, in cazul caruia mulți cad pe ganduri. Raspunsul este simplu, dar nu toți il știu. Cum se spune ‘curaj’ la […] The post…

Dicționar cultural. Cum s-a insinuat in limba romana verbul „a pacali”

08:46, 26.02.2024 - „A pacali” (de unde se trage și faimosul „Pacala”), expresie prezenta in vocabularul nostru de sute de ani, figureaza in analele de specialitate ca termen cu origine necunoscuta. S-o deslușim, dar, astazi.

Cuvintele din limba romana care provin de la daci. Le folosim des fara sa știm

22:55, 25.02.2024 - Cuvintele din limba romana care provin de la daci sunt un aspect fascinant al patrimoniului lingvistic al poporului roman. Multe dintre aceste cuvinte sunt inca utilizate in mod obișnuit fara ca vorbitorii sa fie conștienți de originea lor straveche. Termeni precum „doina”, „sambure” și „mamaliga” sunt…

Cand folosim „dintre” sau „intre”, de fapt. Greseala facuta foarte des de romani

17:05, 16.02.2024 - Limba romana, și mai ales gramatica limbii noastre, este una extrem de complexa, iar greșelile de vorbire și scriere nu ar trebui sa apara. Dar, cu toate astea, se fac greșeli, așa ca, ne-am decis sa explicam cand folosim „dintre” sau „intre”, de fapt. Citetește mai departe și vezi care este greseala…

Ghicitoarea zilei: „Care cuvant din dicționar este scris greșit?”. Tu ai idee care este raspunsul?

09:45, 06.02.2024 - Redacția Spynews.ro, site-ul numarul 1 de știri din Romania, ți-a pregatit cateva ghicitori care iți vor da de gandit și te vor amuza in aceasta zi de marți. Tu ai idee care este raspunsul la urmatoarea intrebare?

De unde provine expresia ”unde nu-i cap, vai de picioare”. Explicația pe care toți o ințeleg greșit

17:35, 26.01.2024 - Capacitatea de a vorbi corect in public este esențiala in ziua de astazi. Limba romana are multe expresii pe care, din pacate, unii oameni le folosesc greșit. Ați auzit de expresia “unde nu-i cap, vai de picioare”? Care este semnificația expresiei “unde nu-i cap, vai de picioare” Unele expresii sunt…


Ce parere ai despre aceasta stire?