Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cafeneaua critică – a 31-a ediție aşezată sub titlul „Formă şi lumină”, 16 aprilie-14 mai 2019

Publicat:

Din nou „in deplasare”, in mijlocul Salonului sticlei, la Galeria bucuresteana Orizont, Cafeneaua criticapropune o discutie despre editia actuala a Salonului, a 31-a, asezata sub titlul Forma si lumina (16 aprilie-14 mai 2019), si despre arta sticlei si a sticlarilor in general, pe fundalul si mai larg al asa-numitelor „arte decorative” – ceramica, metal, sticla, textile. Vor fi prezentate in context Salonul Artelor Decorative de la Muzeul National Cotroceni (cu a II-a editie de la reluarea din 2018 – in desfasurare), Salonul national de miniatura textila de la Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia…

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un timbru comemorativ ”Eugen Ionesco”, lansat de Serviciul de Filatelie al  Poștei din Franța  

22:21, 29.03.2024 - Un timbru comemorativ, menit a omagia memoria scriitorului si dramaturgului de origine romana Eugen Ionesco, a fost lansat de Serviciul de Filatelie al Poștei din Franța.  Evenimentul marcheza implinirea a 30 de ani de la moarte scriitorului roman (28 martie 1994, la Paris), inmormantat in Cimitirul…

Compoziția cu maci, opera artistului turdean Cornel Vana, a ajuns in colecția fostului președinte, Emil Constantinescu!

22:06, 29.03.2024 - Viața ne ia prin surprindere cand ne așteptam mai puțin, iar cand vedem ca munca noastra este apreciata, nimic nu poate fi mai satisfacator. Iata ca viața l-a luat prin surprindere pe artistul turdean Cornel Vana, una dintre operele sale, Compoziția cu maci, ajungand in colecția fostului președinte…

A murit Nicolae Manolescu. Uniunea Scriitorilor: „Cultura romana sufera o grea, ireparabila pierdere”

09:55, 24.03.2024 - Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor , a murit sambata, a scris pe Facebook, Mircea Mihaeș, un apropiat al omului de cultura. Nicolae Manolescu avea 84 de ani și fusese internat la Spitalul Elias. „S-a stins din viața Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric…

Universitatea Ovidius Constanta: Lansarea volumului Conciones Latinae Muldavo, editat de acad. Gheorghe Chivu si prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

14:15, 20.03.2024 - Joi, 21 martie 2024, la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, va avea loc lansarea volumului "Conciones Latinae Muldavo" Editura Academiei Romane, 2023 , editat de acad. Gheorghe Chivu, presedintele Sectiei de filologie si literatura a Academiei Romane si prof. univ. dr. habil. Florentina…

Student USV, caștigator al unui stagiu oferit de Radio France Internationale

11:05, 15.03.2024 - Un student al Facultații de Litere și Științe ale Comunicarii a Universitații „Ștefan cel Mare" din Suceava a fost unul dintre caștigatorii unui concurs organizat pentru promovarea limbii franceze in lume.Radio France Internationale Romania (RFI) și Agenția Universitara a Francofoniei ...

Un medic argeșean ar putea candida la Primaria Capitalei

18:00, 22.02.2024 - Liderii PSD și PNL au decis sa propuna un candidat comun pentru Primaria Capitalei, iar printre numele vehiculate recent s-ar afla și medicul ortoped Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Atat reprezentanții PSD, cat și cei ai PNL par a fi de acord cu varianta Catalin Cirstoiu,…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?