Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bucate cu afumătură, bune de-ţi plouă-n gură! Tot se taie porcul luna asta, ar fi păcat să nu pregăteşti ceva delicios din carnea lui!

Publicat:

invelite in bacon

Ingrediente: 30 de prune afumate, 30 de felii subtiri de bacon, piper, cateva frunze de rucola si rosii cherry.

Preparare: se infasoara fiecare pruna uscata in cate o felie de bacon si se fixeaza cu ajutorul scobitorilor, dupa care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, la foc moderat, 4-5 minute. Se presara putin piper si se servesc cu rucola si rosii. Merg de minune cu un pahar de vin rosu sec.

Ciorba de cartofi cu afumatura

Ingrediente: doua cepe medii, un morcov mare, 700 g…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

14:46, 01.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Rețeta perfecta pentru post: Ciorba de ștevie acrita cu zeama de varza

16:00, 22.03.2024 - Ștevia, ingredientul principal al acestei ciorbe, are numeroase beneficii pentru sanatate datorita conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale. Este cunoscuta pentru proprietațile sale antiinflamatoare, fiind benefica pentru sistemul cardiovascular și combaterea bolilor cronice.…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Ciorba ruseasca ce pune capac mahmurelii. Cum se prepara celebra Solyanka: rețeta, pas cu pas

13:20, 21.02.2024 - Exista diverse teorii cu privire la originea numelui. La inceput, aceasta ciorba era denumita ”selyanka” și era tradusa sub denumirea de ”mancarea sateanului”. Mai tarziu, denumirea s-a schimbat in "solyanka", folosind cuvantul "sol" (sare) pentru a sublinia caracterul sarat al supei, potrivit Știri…

Cand se adauga carnea și legumele pentru cea mai gustoasa ciorba. Bunicile procedeaza așa de zeci de ani

13:20, 19.02.2024 - Ciorba este unul dintre cele mai iubite preparate, potritiv chiar și pentru cei mai pretențioși. Foarte mult conteaza, insa, ca acest fel de mancare sa fie pregatit ca la carte. Puține gospodine știu cand se adauga carnea și legumele, de fapt, astfel incat sa fie bine fierte. Iata cele mai bune sfaturi,…

Prajitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasa deliciosul desert

14:36, 04.02.2024 - Ingrediente pentru blat:-         6 oua;-        150 grame faina;-        30 grame cacao;-        120 grame zahar;-        30 ml apa;-        10 grame zahar vanilat;-        1 praf de sare.Ingrediente pentru crema:-        400 ml smantana pentru frișca;-        100 ml lapte;-        120 grame ciocolata…

Reteta: Tocanita de miel la ceaun

12:35, 22.01.2024 - Ingrediente: 2 kg miel, 100 ml ulei, 4 cepe mari, 4-5 cartofi, 4-5 ardei grași roșii, 4 roșii sau 1 cutie roșii in bulion, 1 lingurița boia dulce, cimbru, sare, piper, dupa gust, 3-4 foi de dafin. Preparare: Se pune uleiul la incins in ceaun, apoi se adauga carnea care se gatește pentru cateva minute,…


Ce parere ai despre aceasta stire?