Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bisericile UNESCO ale Maramureşului. Poveştile unor biserici de lemn unicat

Publicat:

Prima biserica UNESCO din Maramures este Biserica cu hramul „Intrarea Maicii Domnului in Biserica” din localitatea Barsana, lacas de cult construit la inceputul secolului al XVIII-lea. Aceasta biserica de la Barsana a fost catedrala episcopului Gavriil al Maramuresului.

Potrivit informatiilor furnizate de catre Consiliul Judetean Maramures, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, curtea imperiala a impus in Maramures confiscarea averilor manastiresti si inchiderea comunitatilor monahale. Ca urmare a acestui fapt, biserica a fost salvata de oamenii din sat. 

Localnicii vorbesc…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obiecte de arta din colecția filozofului Emil Cioran, scoase la licitație. Cu cat se vinde o icoana realizata de un zugrav din Bistrița-Nasaud:

09:05, 11.04.2024 - Iubitorii de arta romaneasca veche vor putea sa achiziționeze obiecte din colecția familiei filozofului Emil Cioran. Printre obiectele scoase la licitație la finalul acestei luni se numara și o icoana realizata de un zugrav din Bistrița-Nasaud in anul 1748. Colecția de arta romaneasca veche a familiei…

Liderii PNL descind in Diaspora: Biserica nu este doar locul sfintei rugaciuni, ci și acela care reunește comunitați legate de credința și valori comune

16:05, 17.03.2024 - Președintele PNL, Nicolae Ciuca, și europarlamentarul Rareș Bogdan au participat la slujba de la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”, din Paris, unde comunitatea romaneasca se aduna saptamana de saptamana. „Biserica nu este doar locul sfintei rugaciuni, ci și acela care reunește…

Sarbatori cu cruce roșie in 2024

10:30, 11.03.2024 - Sarbatori cu cruce roșie in 2024 sunt acele sarbatori importante carora biserica le dedica slujbe speciale și rugaciuni. Vezi care sunt sarbatorile cu cruce roșie in fiecare luna din 2024.Ce inseamna sarbatoare cu cruce roșieSarbatorile marcate cu cruce roșie in calendarul ortodox se refera la sarbatorile…

De Ziua Internaționala a Femeii, elevii din Farau le-au oferit flori și felicitari femeilor care au participat la slujba de astazi, in biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

18:50, 10.03.2024 - Elevii din localitatea Farau au marcat Ziua Internaționala a Femeii prin participarea la Dumnezeiasca Liturghie, oficiata duminica, 10 martie 2024, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – monument istoric, datand din anul 1762. Evenimentul a fost organizat in cadrul parteneriatului incheiat…

Cea mai veche biserica medievala din Romania. A fost ridicata pe ruinele unui templu dedicat Zeului Marte, unde o poți gasi

15:05, 05.03.2024 - Exista o biserica ce nu se aseamana cu niciuna. Legenda spune ca lacașul religios a fost ridicat pe ruinele unui templu dedicat Zeului Marte, in secolul III. Istoricii au o alta versiune de poveste. Toți au cazut de acord insa, asupra faptului ca aceasta este cea mai veche biserica medievala din țara.…

Diferențele dintre bisericile ortodoxe și cele catolice. Cum le recunoști, de fapt: este foarte simplu

20:36, 12.02.2024 - Intre bisericile ortodoxe și cele catolice exista anumite diferențe, dar multe persoane nu știu sa le recunoasca. Pana la Marea Schisma din anul 1054, cele doua culte, catolic si ortodox, au format o singura Biserica. Ulterior, acestea s-au divizat. Iata cum le recunoști, de fapt! Diferențele dintre…

Piatra-Neamț: Incep cuplarile pentru noua conducta de apa de pe Traian

20:10, 09.02.2024 - Primaria Piatra-Neamț anunța ca „Direcția de Sanatate Publica Neamț a emis astazi, 9 februarie, avizul sanitar dupa analiza probelor de apa prelevate din conducta instalata pe Bulevardul Traian (tronson Liceul „Cartianu” – Spital)”.  Odata obținut avizul, incepand de saptamana viitoare, lucrarile la…

Pana duminica, moaștele Sfantului Mucenic și Tamaduitor Trifon, la Biserica „Sfantul Nicolae”

15:00, 30.01.2024 - Pana in data de 4 februarie, cu binecuvantarea Inaltpreasfințitului parinte Ciprian, Arhiepiscop al Buzaului și Vrancei și cu bunavoința parinților din obștea Sfintei Manastiri Ciolanu, la Biserica „Sfantul Nicolae” din cartierul Dorobanți se vor afla moaștele Sfantului Mucenic și Tamaduitor Trifon.…


Ce parere ai despre aceasta stire?