Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Beneficiile miraculoase ale frunzelor de gutui pentru sănătate. Le vei consuma şi tu!

Publicat:

Gutuile, pline de vitamine și minerale, fortifica organismul și actioneaza ca un puternic antioxidant. Cu ajutorul lor, poți alunga rapid primele simptome de raceala.

Cu un continut ridicat de apa (70-72%), zaharuri (6-13%), vitamine (A, B, PP) si minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu), gutuile aduc beneficii sanatatii daca sunt consumate ca atare, sub forma de remedii naturiste, fie folosite la prepararea deserturilor.

Gutuile au grija de sanatatea digestiva, de problemele respiratorii, dar si de arsuri sau eczeme.



Toate parțile componente ale gutuiului

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Beneficiile uimitoare ale ceaiului din flori de liliac. Numeroase afecțiuni pot fi tratate cu el

19:55, 15.04.2024 - Te scapa de balonare. In cazul in care ai parte de disconfort hepatic, balonari sau stari de voma, este indicat sa bei ceai preparat din flori uscate de liliac. Este un bun stimulator pentru bila si tine bolile hepatice la distanta. Faceti o infuzie dintr-o lingurita de flori uscate de liliac si o cana…

Retete de mancare cu arpagic

08:36, 09.04.2024 - Arpagicul este planta inrudita cu ceapa, deseori mai este numit ceapa de salata și este folosit intr-o varietate de rețete culinare datorita beneficiilor sale. Mai jos iți prezentam cateva rețete de mancare cu arpagic.Arpagicul este considerat unul dintre cele mai populare condimente și mirodenii și…

Remediul natural pentru durerile de picioare. Mulți au planta acesta in gradina și nu cunosc beneficiile frunzelor sale

17:40, 03.04.2024 - Frunzele de hrean sunt recunoscute pentru proprietațile lor medicinale puternice, fiind considerate un remediu naturist eficient pentru tratarea durerilor de picioare. Hreanul este o planta perena cu radacini puternice și frunze verzi in forma de lance, care conțin substanțe active benefice pentru sanatate.…

Remediul natural pentru durerile de picioare. Mulți au planta acesta in gradina și nu cunosc beneficiile frunzelor sale

16:30, 03.04.2024 - Frunzele de hrean sunt recunoscute pentru proprietațile lor medicinale puternice, fiind considerate un remediu naturist eficient pentru tratarea durerilor de picioare. Hreanul este o planta perena cu radacini puternice și frunze verzi in forma de lance, care conțin substanțe active benefice pentru sanatate.…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Planta pe care sa o sa dai gainilor sa o manance daca iți dorești ca producția de oua sa fie dublata. Are o mulțime de vitamine și minerale

20:10, 18.03.2024 - Hranirea gainilor cu o dieta echilibrata este piatra de temelie pentru a asigura o aprovizionare constanta cu oua pe tot parcursul anului. Secretul consta in a ințelege cu ce sa le hraniți pentru a le menține sanatatea și capacitatea de a depune oua, in special dupa primul an de viața.

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

07:16, 05.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

13:55, 04.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…


Ce parere ai despre aceasta stire?