Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bătălia de la Plevna, lupta decisivă pentru independenţa României: cum i-au salvat românii pe ruşi de la înfrângere

Publicat:

Razboiul Ruso – Turc din 1877 – 1878 a pornit din dorinta Rusiei de a-si recupera teritoriile pierdute in urma Razboiului Crimeei, insa acesta s-a transformat intr-un razboi de eliberare a popoarelor din Peninsula Balcanica de sub dominiatia otomana. Astfel, in urma acestui razboi, Romania, Serbia si Muntenegru si-au proclamat independenta fata de , iar statul bulgar a fost reinfiintat, capatand numele de .

Batalia de la Plevna este considerata confruntarea decisiva ce a dus la infrangerea turcilor, deoarece a permis armatei rusesti sa inainteze…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un gigant auto vine pe piața din Romania: Vor aparea vehicule SF pe strazile din țara noastra

11:55, 16.04.2024 - Mașinile chinezești caștiga tot mai mult popularitate, iar unii romani le prefera in locul celor germane, de exemplu. In curand, un brand auto chinezesc de renume va intra pe piața auto din Romania. Grupul maghiar AutoWallis a confirmat ca va fi reprezentantul brandului chinezesc de vehicule comerciale…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Știai ca cea mai inalta statuie din piatra din Europa se afla in Romania?

12:56, 03.04.2024 - Ascuns in inima Munților Carpați, acolo unde apele albastre ale Dunarii sculpteaza granița dintre Romania și Serbia, se ridica una dintre cele mai impresionante și mai puțin cunoscute minuni ale Europei – Monumentul lui Decebal. Aceasta sculptura uriașa, cea mai mare statuie din piatra a Europei, infațișeaza…

Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat la Forumul de cooperare interregionala ”Europe, let’s cooperate”

08:30, 26.03.2024 - Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat la Forumul de cooperare interregionala ”Europe, let’s cooperate” ediția a 10-a, care s-a desfașurat la Anvers, Belgia, in perioada 20-21 martie 2024, cu prilejul lansarii celui de-al III-lea apel de propuneri de proiecte in cadrul Programului Interreg…

In Europa se gasește cel mai ciudat stat: are propriul steag, imn și chiar moneda, insa nimeni nu locuiește acolo

07:30, 20.03.2024 - In peisajul complex al Europei, exista unele locuri care iși pastreaza un caracter distinct, fiind cunoscute pentru particularitațile lor unice. Printre acestea se numara și Gornja Siga, cunoscuta sub numele de Liberland, un teritoriu mic situat pe valea fluviului Dunarea, intre Croația și Serbia. Cu…

Gruparea care a ucis 60 de oameni in Europa, anihilata: Mai mulți romani au fost arestați

20:40, 01.03.2024 - Gruparea care a ucis 60 de oameni in Europa, anihilata: Mai mulți romani au fost arestați Cooperarea internationala declansata de un val de crime intre bande in Grecia a ajutat la dezmembrarea unei retele criminale - din care faceau parte inclusiv romani - acuzate de peste 60 de crime in Europa in…

Rușii au trimis in Ucraina tancuri T-55, arata imagini difuzate de presa de stat de la Moscova. Modelul a intrat in dotarea Armatei Roșii in 1958

21:11, 01.02.2024 - Vechile tancuri au aparut marți, 30 ianuarie, in regiunea ocupata Herson, din sudul Ucrainei, arata imagini difuzate de Zvezda TV, canalul de stat condus de Ministerul Apararii de la Moscova, preluat de Bild. Potrivit informațiilor rusești, tancurile sunt operata de renumita Brigada 810 Marina Separata…

FOTO/VIDEO: Mica Unire, celebrata la Bistrița cu o ceremonie militara și tradiționala Hora Unirii. 165 de ani de la Unirea Principatelor Romane

13:50, 24.01.2024 - Piața Unirii din Bistrița s-a animat astazi, la pranz, cu prilejul celebrarii celor 165 de ani de la Mica Unire. Sute de bistrițeni au infruntat temperaturile negative și au incins Hora Unirii in preajma statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire a fost celebrata astazi la Bistrița, cu o ceremonie…


Ce parere ai despre aceasta stire?