Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Au fost create dronele plutitoare

Publicat:

Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au creat o drona care poate pluti pe apa.

Dronele create de cercetatorii de la MIT nu numai ca pot pluti pe apa, dar pot comunica cu alte drone.

Scopul acestor drone este de a testa calitatea apei și a aerului, scrie BBC.

Potrivit cercetatorilor, aceste drone nu vor fi folosite doar in scop științific. Ei considera ca oamenii vor interacționa cu dronele la fel ca și cu celelalte tehnologii obișnuite.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au creat super-vaca modificata genetic, care produce lapte pentru diabetici

11:36, 21.03.2024 - Aceasta inovație ar putea avea un impact semnificativ asupra pacienților cu diabet, deoarece ar putea face insulina mult mai accesibila și mai ieftina pentru cei care depind de aceasta substanța vitala pentru controlul nivelului glicemiei.Milioane de oameni care traiesc cu diabet de tip 1 din intreaga…

Procurori: Sam Bankman-Fried ar trebui sa petreaca intre 40 si 50 de ani in inchisoare dupa condamnarea pentru furtul a 8 miliarde de dolari de la clientii FTX

09:55, 17.03.2024 - In noiembrie, un juriu l-a gasit pe Bankman-Fried, in varsta de 32 de ani, vinovat pentru sapte capete de acuzare de frauda si conspiratie. Procurorii federali din Manhattan au spus ca ”mii de oameni obisnuiti”, inclusiv rezidenti din tarile instabile si sfasiate de razboi, si-au incredintat economiile…

Singurul ingredient pe care cardiologii recomanda sa il pui in cafea. Ce efecte are asupra sanatații tale

20:45, 10.03.2024 - Consumul unei cești sau doua de cafea pe zi inseamna un risc mai scazut de boli de inima și insuficiența cardiaca, potrivit Johns Hopkins Medicine. Efectul crește daca adaugam cacao in cafeaua de dimineața. Un medic cardiolog și dietetician explica in continuare beneficiile cafelei cu cacao pentru sanatatea…

Un nou studiu sugereaza ca pasarile si-au inceput evolutia cu mult inainte de disparitia dinozaurilor

00:45, 21.02.2024 - Un nou studiu ofera argumente ca evolutia pasarilor moderne a inceput cu mult mai devreme decat se credea, precedand disparitia dinozaurilor, a transmis Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Publicat in prima parte a acestei luni in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul a…

A fost creat primul 'copil AI' din lume. Tong Tong arata și se comporta exact ca un copil de trei ani / VIDEO

18:10, 09.02.2024 - O echipa de cercetatori din China a creat primul „copil AI” din lume, care are comportamentul emoțional și capacitațile unui copil uman de trei sau patru ani.Modelul de inteligența artificiala, numit Tong Tong, care se traduce prin Micuța Fata, a fost creat de Institutul pentru Inteligența Artificiala…

A avut loc prima clonare cu succes a unei mai mute rhesus

00:31, 18.01.2024 - Oamenii de stiinta chinezi au reusit sa cloneze un macac rhesus, in prezent in varsta de doi ani si in stare buna de sanatate, prin perfectionarea tehnicii care a dat nastere oii Dolly in 1996, potrivit unui studiu publicat acum doua zile, informeaza AFP, preluata de Agerpres. Primatele sunt deosebit…

Punct de cotitura in știința: Prima clonare cu succes a unei maimute rhesus. Cercetatorii spun ca este pasul preliminar clonarii umane

23:06, 16.01.2024 - Primatele sunt deosebit de dificil de clonat, iar cercetatorii s-au confruntat cu ani intregi de esecuri inainte sa reuseasca in acest demers.Ei spera ca noua tehnica a lor, care foloseste placenta, va duce la crearea unor maimute rhesus identice in scopuri de cercetare medicala.Dupa ce oaia Dolly a…

Premiera istorica in cercetare: o maimuța rhesus, clonata cu succes de chinezi, deschide calea unor descoperiri medicale

22:36, 16.01.2024 - Oamenii de stiinta chinezi au reusit sa cloneze un macac rhesus, in prezent in varsta de doi ani si sanatos, prin perfectionarea tehnicii care a dat nastere oii Dolly in 1996, reiese dintr-un studiu studiu publicat marti, 16 ianuarie, citat de AFP și Agerpres.Primatele sunt deosebit de dificil de clonat,…


Ce parere ai despre aceasta stire?