Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi este ziua în care s-a născut unul dintre cei mai mari români din toate timpurile: „Mor cu inima întristată pentru că NU mă pot întoarce în țara mea”

Publicat:

In 1883, a plecat pentru prima data de-acasa, fiind gasit de mama sa la și readus in satul natal. A urmat prima clasa primara la Peștișani — Gorj, apoi la Bradiceni. De mic copil, obișnuia sa plece de acasa, petrecand ani lungi de ucenicie in ateliere de boiangeri și pravalii. A urmat Școala de Arte și Meserii din Craiova, intre anii 1894-1898, perioada in care a fost și cantareț la Biserica Madona Dudu. In vacanța de vara a anului 1897, a calatorit la Viena, unde a lucrat in secția de finisare artistica a unei fabrici de mobila. La intoarcerea in Craiova, a modelat bustul lui Gheorghe…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Procurorii cer ARESTAREA lui Ilie Morega. Fostul baron a fost prins de 6 ori fara permis de conducere și a bruscat o jurnalista

16:20, 22.03.2024 - Polițiștii din Targu Jiu s-au autosesizat dupa ce in spațiul public au aparut noi imagini cu fostul prefect de Gorj la volan, deși are permisul suspendat și a mai fost reținut de cinici ori.Penultima data, Morega a fost prins chiar in București, iar procurorii l-au avertizat ca daca va mai comite infracțiunea,…

A spart coaja infinitului. Povestea oltencei Daiana Dajulescu, pilot de avion la doar 25 de ani

06:30, 08.03.2024 - La 16 ani, a devenit pilot de planor. Ceva ani mai tarziu, a obtinut licenta de pilot comercial. Pentru Daiana, la numai 25 de ani, cerul nu este limita. Cerul este, asa cum spune chiar ea, „acasa”. De Ziua Femeii, GdS dedica un material fortei infinite a ambitiei feminine, printr-o poveste care dovedeste…

Expoziția de carte intitulata „Scriitorii lunii martie”, la „Aman

13:35, 05.03.2024 - Biblioteca Județeana „Alexandru și Aristia  Aman ” gazduiește in perioada 1 martie – 31 martie 2024 expoziția de carte intitulata „Scriitorii lunii martie”. Iubitorii de carte vor putea admira in Sala „Acad. Dinu C. Giurescu” a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” expoziția de carte dedicata…

Povestea bustului de Brancuși expus in premiera la București, un roman polițist

10:55, 21.02.2024 - „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Balde)”, una dintre ultimele lucrari realizate de Constantin Brancuși in maniera impresionista, sub influența maestrului sau de atunci Auguste Rodin, inainte de a incepe, in 1907, sa ciopleasca direct in piatra, este expusa la Galeriile Artmark…

Ziua Constantin Brancuși, 19 februarie. 148 de ani de la nașterea sculptorului

09:15, 19.02.2024 - Prin testament, Brancuși a lasat moștenire statului roman atelierul sau și un numar important de lucrari. Romania de atunci, condusa de partidul comunist, a refuzat sa accepte moștenirea lui Brancuși și astfel, atelierul și 80 dintre lucrarile  sale au revenit statului francez.Abia in 1964, Brancuși…

O sculptura a lui Constantin Brancuși, considerata distrusa sau pierduta, ajunge in premiera in Romania

19:35, 15.02.2024 - O lucrare realizata de Constantin Brancuși in 1905-1906, care nu a fost niciodata vazuta, fiind considerata distrusa sau pierduta, va fi expusa in premiera, la București, la Galeriile Artmark, incepand cu data de 17 februarie. Este vorba despre sculptura „Bustul unui patron de restaurant (Portretul…

Moneda omagiala dedicata lui Constantin Brancuși, lansata de BNR la incheierea expoziției de la Timișoara

18:00, 28.01.2024 - Expoziția „Brancuși: surse romanești și perspective universale”, evenimentul care a ținut capul de afiș in anul in care Timișoara a deținut titlul de capitala europeana a culturii cu opere ale marelui sculptor, din perioada de tinerețe, realizate in Romania, dar și sculpturi aflate la Centre Pompidou…

Operele lui Brancuși, in așteptarea proprietarilor: Cutiile vor petrece o noapte in Muzeul Național de Arta din Timișoara

16:30, 28.01.2024 - Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” s-a incheiat duminica, iar Muzeul National de Arta Timisoara si Consiliul Judetean Timis se pregatesc sa organizeze alte expozitii de anvergura cum ar fi Caravaggio, Monet sau Picasso. Urmeaza ca operele sculptorului roman sa fie transportate…


Ce parere ai despre aceasta stire?