Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi este Ziua Constituţiei României. Cât a durat elaborarea, dezbaterea şi adoptarea actualei forme

Publicat:

Elaborarea, dezbaterea si adoptarea noii Constitutii a Romaniei au durat un an si jumatate, scrie agerpres.ro. In martie 1990, Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala decidea, prin Legea electorala, ca viitorul Parlament sa functioneze, in principal, ca . Prima intrunire a a avut loc la 11 iunie 1990, cand a fost desemnata pentru elaborarea proiectului de Constitutie. Comisia, condusa de , cadru universitar la Facultatea de Drept, numara 23 de parlamentari si 5 experti - personalitati ale invatamantului juridic…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cirnaț, despre votul prin corespondența: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”

06:15, 26.03.2024 - Votul prin corespondența trebuie sa fie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni, in caz contrar acest exercițiu incalca principiul electoral - egalitatea alegatorilor in raport de a vota. Opinia a fost exprimata de Teodor Cirnaț, Doctor Habilitat in Drept, in cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.…

REPORTAJ. „Prințesa” de la Jiu-Jitsu. O studenta la Drept este campioana mondiala la arte marțiale

11:05, 25.02.2024 - Georgiana Iatan are 18 ani, este studenta la Facultatea de Drept din București și este pasionata de artele marțiale. Georgiana povestește pentru Libertatea cum a inceput drumul ei in lumea artelor marțiale, despre reușite printre incercari, și despre ce inseamna sa practici un sport de contact ca femeie.Reli…

Dumitru Chirița, numit la șefia Electrica. Fost deputat PSD, cu facultatea terminata la 37 de ani, a mai condus și ANRE in plin scandal al facturilor

16:46, 12.02.2024 - Consiliul de Administratie al Electrica l-a ales luni luni drept președinte pe Dumitru Chirita. Fost președinte al ANRE, el urmeaza sa conduca compania, la care cel mai mare acționar este Ministerul Energiei, intre 12 februarie 2024 si pana la data de 31 decembrie 2024, conform unui raport remis Bursei…

Dezvaluire șocanta a lui Gianluigi Buffon: „Mi-am cumparat diploma de bacalaureat!” + Ce pedeapsa penala a fentat uriașul portar!

12:21, 12.02.2024 - Gianluigi Buffon (46 de ani), legendarul portar italian retras vara trecuta de la Parma, a povestit cum a vrut sa se inscrie fraudulos la Facultatea de Drept: „Am facut multe greșeli in viața, mai ales cand eram tanar. Dar cea de care sunt cel mai puțin mandru este ca mi-am falsificat diploma de absolvire,…

Legea deepfake intra la vot. Pedepse cu inchisoare pentru creatorii unui astfel de conținut

07:05, 09.02.2024 - Legea deepfake va fi supusa la vot in cursul urmatoarei saptamani. Anunțul a fost facut de catre ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan-Gruia Ivan. Legea deepfake prevede pedepse cu inchisoarea pentru cei care creaza un astfel de conținut. Cei care distribuie un astfel de conținut se…

Planuiești sa urmezi facultatea de Drept? Iata cum sa te pregatești pentru a lua examenul de admitere din prima!

00:45, 12.01.2024 - Decizia de a urma Facultatea de Drept este un pas important, indiferent de ce varsta ai. Pe langa asta, este și un proces plin de provocari, iar reușita in examenul de admitere e primul pas catre realizarea acestui obiectiv. Astfel, pregatirea eficienta și meticuloasa pentru acest examen poate face…

Cristi Danileț vrea sa se pensioneze din magistratura la 48 de ani. Anterior, judecatorul a caștigat 3 procese cu CSM

19:15, 05.01.2024 - Secția pentru judecatori a CSM urmeaza sa analizeze in prima ședința din acest an, ce va avea loc pe 10 ianuarie, cererile de pensionare formulate de 16 judecatori. Printre aceștia se numara și Cristi Danileț, judecator la Tribunalul Cluj, recent revenit in magistratura dupa ce a caștigat și al treilea…

Cine este romanul care a coborat in abisurile Oceanului Inghețat și a murit, mai apoi, dintr-o cazatura pe scari

07:35, 02.01.2024 - Primul om care apare intr-o fotografie subacvatica. Primul roman ajuns in Antarctica. De la conacul familiei, din preajma Iașilor, la școala lui Ion Creanga, apoi la  Universitatea  din Sorbona și intre ghețurile fara de sfarșit ale Antarcticii. Doamnelor și domnilor, cel mai mare explorator roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?