Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Archaeopterix, multă vreme considerat prima pasăre din istorie, zbura ca un fazan, susţin oamenii de ştiinţă

Publicat:

Dinozaurul cu aripi considerat multa vreme a fi prima pasare din istorie, Archaeopteryx, zbura ca un fazan, adica reusea sa zboare dand din aripi, dar nu era capabil de zboruri pe distante lungi, au descoperit oamenii de stiinta, potrivit .

De asemenea, Archaeopteryx nu putea sa planeze sau sa se ridice rapid in inaltul cerului. In schimb, avea probabil scurte episoade de zbor la joasa inaltime pentru a scapa de pericol, cred oamenii de stiinta.

Fazanii din prezent adopta aceeasi strategie cand zboara pentru a evita pradatorii sau oamenii inarmati.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au creat un șoarece cu șase picioare, in loc de organe genitale: Se cauta, de fapt, eliminarea cancerului

05:01, 10.04.2024 - Un grup de cercetatori portughezi a facut o descoperire uimitoare: un embrion de șoarece cu șase picioare, rezultat intamplator al unui experiment genetic. Cele doua membre suplimentare au crescut in locul organelor genitale, demonstrand rolul crucial al unei singure gene in dezvoltare.

O noua cauza a leziunilor pulmonare descoperita de oameni de știința

22:55, 05.04.2024 - Oamenii de știința britanici au identificat o cauza fundamentala a daunelor provocate de astm. Cercetarile lor arata ca celulele care captușesc caile respiratorii sunt deteriorate semnificativ in timpul unui atac.

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Meditatii gratuite pentru elevii care sustin BAC-ul la istorie

12:40, 21.03.2024 - O inițiativa educaționala laudabila, in sprijinul elevilor care susțin bacalaureatul, a venit și in acest an de la slujitorii bisericii. Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mioveni a organizat, astfel, cursuri online care se vor axa pe proba la istorie și sunt predate de catre un profesor…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…

Care aliment este considerat 'prima sursa de cancer': il cumparam din supermarketuri, și este mult mai periculos decat zaharul

07:55, 06.02.2024 - Exista un produs pe care ar trebui sa-l scoți imediat din alimentație. Medicul Wasim Nazer spune ca acționeaza ca un catalizator pentru cancer. Cercetarile efectuate de oamenii de știința arata ca persoanele risca sa se imbolnaveasca mult mai repede, scrie dcmedical.ro.Oamenii de știința trag un…

Ce se intampla in Siberia? Cratere gigantice care explodeaza: sunetul asurzitor poate fi auzit chiar și la 100 km distanța

07:36, 25.01.2024 - Oamenii de știința avanseaza o noua explicație pentru craterele gigantice care explodeaza și care par sa apara la intamplare in permafrostul siberian.Aceste cratere, observate pentru prima data in 2012, au aparut in permafrostul siberian pustiu și i-au uimit pe oamenii de știința. Ele pot…

Oamenii de știința trag un semnal de alarma cu privire la impactul pierderii colaborarii cu stațiile de monitorizare rusești in zona arctica

02:50, 23.01.2024 - Oamenii de stiinta avertizeaza ca pierderea informatiilor stiintifice colectate de statiile de monitorizare rusesti din zona arctica, ca efect al invaziei Rusiei in Ucraina, va avea consecinte majore in formularea previziunilor corecte privind schimbarile climatice, informeaza Rador Radio Romania.Invazia…


Ce parere ai despre aceasta stire?