Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ANALIZĂ România, prima în topul mortalităţii infantile. Explicaţia medicilor: de ce ne mor copiii

Publicat:

Conform unor statistici realizate de asociatia „“, judetul Botosani se afla pe primul loc la mortalitate infantila in Romania. Specialistii neonatologi au explicat pentru „Adevarul“ principalele cauze ale acestei situatii ingrijoratoare. Printre cele mai intalnite cazuri ale deceselor la copii de pana la un an sunt saracia, educatia precara si sarcinile neurmarite.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Timiș – in topul județelor cu potențial agricol ridicat: Oportunitați de afaceri și perspective de investiții alternative

17:06, 16.04.2024 - Analiza CBRE Romania CBRE Romania, liderul in furnizarea serviciilor in domeniul imobiliar comercial, lanseaza o analiza privind potențialul de afaceri și investiții alternative și de dezvoltare a județului Timiș. Conform acesteia, județul Timiș se remarca drept un centru vital al agriculturii romanești,…

Romania, pe primul loc in UE in topul tarilor in care copiii si tinerii sunt puternic afectati de saracie

08:40, 05.04.2024 - Romania se situeaza pe primul loc, la nivel european, in topul tarilor in care copiii si tinerii sunt puternic afectati de saracie. Datele din anul 2021 arata ca peste 40% dintre copiii si tinerii romani cu varste intre 0-17 ani se aflau in risc de saracie sau excluziune sociala, reiese dintr-un document…

Romania are prea puțini medici neonatologi. Rata mortalitații infantile, in creștere

19:11, 05.03.2024 - Dintre toate specializarile medicale din Romania, cea mai mare penurie se inregistreaza in randul medicilor neonatologi. Conform unei anchete Salvați Copiii, aceasta ramura inregistreaza cel mai mare numar de posturi vacante, raportat la posturile ocupate, respectiv 40%. Acest lucru se intampla intr-o…

Parcul cu puteri vindecatoare pentru copiii cu dizabilitați. „O lume a senzațiilor care educa simțurile”

04:30, 21.02.2024 - In municipiul Botoșani va fi amenajat un parc imens pentru copiii cu dizabilitați, ce va dispune de instalații și amenajari inedite pentru stimulare motrica și senzoriala. Intre acestea, o fantana muzicala in culori. Este primul parc senzorial din Moldova și al doilea din Romania.

ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII Rata mortalitații infantile in Romania urca din nou, la 5,7 la mie

14:41, 16.02.2024 - Rata mortalitații infantile urca din nou in Romania, la 5,7 la mia de copii nascuți vii, fața de 5,2 anul anterior. Județul Salaj are o rata a mortalitații infantile de 5 ori mai mare decat municipiul București,... The post ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII Rata mortalitații infantile in Romania urca din nou,…

Botoșani: Cum ajung copiii sa bea de la 11 ani. „Beau de rup. Și barbați și femei. Dupa ce termina vinul din budaca, rup crașma”

08:36, 14.02.2024 - Botoșani: Cum ajung copiii sa bea de la 11 ani. „Beau de rup. Și barbați și femei. Dupa ce termina vinul din budaca, rup crașma” Romania se afla in topul european al țarilor cu mari consumatori de alcool. Regiunile care ne propulseaza in aceste statistici sunt in special Oltenia și Moldova. Mai ales…

Salvați Copiii: crește rata mortalitații infantile. Timișul, in topul numarului de nașteri din țara

18:05, 13.02.2024 - Rata mortalitații infantile in Romania a crescut ușor, fața de anul trecut. Aceasta este acum 5,7 la mia de copii nascuți vii, fața de 5,2, anul trecut. Salajul este județul care sta cel mai prost la acest capitol. Acolo, rata de deces in randul copiilor cu varsta intre 0 și un an e de 10,5 la mie.…

Botoșani: Aproape anual, in jur de zece minore aduc pe lume un copil. De ce a luat amploare fenomenul mamelor minore

10:20, 31.01.2024 - Botoșani: Aproape anual, in jur de zece minore aduc pe lume un copil. De ce a luat amploare fenomenul mamelor minore Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la numarul de mame minore. Specialiștii in sanatate și asistența social spun ca de vina pentru aceasta statistica sumbra sunt lipsa…


Ce parere ai despre aceasta stire?