Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alzheimer, demență. Litiul din apa potabilă, responsabil. Studiu

Publicat:

Litiul, utilizat de ani in șir in producția medicamentelor administrate pentru tratarea depresiei și a tulburarii bipolare este un element chimic prezent in mod natural in apa potabila din Danemarca, insa nivelurile variaza in funcție de locație.

Echipa de cercetatori a comparat cantitatea de litiu estimata in apa potabila din 275 de orașe cu ratele demenței, inclusiv a bolii Alzheimer, din respectivele zone.

Locuitorii care fusesera diagnosticați cu demența intre anii 1995 și 2013 consumau niveluri mai mici de litiu in comparație cu persoanele care aveau un nivel mai mare al…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Toti locuitorii comunei harghitene Corbu vor avea in curand apa potabila

13:11, 28.02.2024 - In ultimii patru ani au existat patru proiecte de branșare a locuitorilor la reteaua de apa. Acestea s-au facut pe tronsoane ale comunei pentru ca investitia de la bugetul local ar fi fost prea mare, spun autoritatile. Apa este in curtea oamenilor, dar trebuie sa vina si avizul de functionare de la…

Zboruri catre „nicaieri”, la mare cautare

10:51, 19.02.2024 - Zborurile catre „nicaieri” sunt din ce in ce mai cautate in intreaga lume. Oamenii se declara incantați de aceasta experiența. Recent, Scandinavian Airlines a anunțat membrii programului sau de loialitate EuroBonus pot sa iși rezerve o calatorie catre o „destinație necunoscuta”, scrie CNBC . Nu este…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

09:45, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…

Localitatea in care oamenii saraci primesc de la stat 1.000 de dolari pe luna

22:55, 30.01.2024 - Locuitorii unui oras au primit din partea statului cate 1.000 de dolari pe luna. Totul a facut parte dintr-un program pilot, iar cei care au ajuns in posesia banilor sunt persoane din medii defavorizate.


Ce parere ai despre aceasta stire?