Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

01:30, 08.04.2024

Delfinii cu un tip neobișnuit de alimentație: ce au descoperit paleontologii

Paleontologii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au anunțat descoperirea unei noi specii de delfini fosili cu un tip neobișnuit de alimentație. Cetaceele au fost denumite Aureia rerehua. Aceștia locuiau…




05:05, 26.11.2023

Vești sumbre din partea cercetătorilor despre gaura din stratul de ozon

Un studiu recent indică că recuperarea găurii din stratul de ozon nu progresează așa cum s-a crezut anterior. Cercetătorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă au analizat variațiile zilnice și lunare ale…




23:01, 10.02.2023

Oamenii de știință au spus unde am putea supraviețui iernii nucleare

Experții au numit cele mai sigure locuri în cazul unui război nuclear. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă și grupul de cercetare Adapt Research, poți supraviețui unui război…




12:40, 07.11.2022

Cum afectează lipsa somnului greutatea copiilor

Copiii mai mici de 5 ani care nu dorm suficient întâmpină un risc crescut de a deveni supraponderali la vârste încă fragede, conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitățile din Washington și din…




20:56, 26.09.2020

INTERVIU. Mihnea Boștină, virusolog: Marea problemă a vaccinului anti-COVID este că s-ar putea să fie foarte puțin eficient

 Cercetătorul virusolog Mihnea Boștină, care predă la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, a vorbit într-un interviu pentru Digi24 despre stadiul dezvoltării unui vaccin împotriva virusului, dar și despre cum…




18:15, 10.06.2020

Mihnea Boștină, virolog, despre vaccinul împotriva coronavirusului: Nu trebuie să ne îngrijoreze cât de sigur este, ci cât de eficient

Studiile care urmăresc răspândirea noului coronavirus în populație arată că rata mortalității cauzată de Covid-19 este mai mică decât cifrele oficiale, care se raportează doar la cazurile confirmate, afirmă virologul…




18:35, 11.04.2020

Veşti bune din partea unui virusolog român format la Harvard. Când am putea avea vaccin pentru SARS-CoV-2

Mihnea Boştină este virusolog la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, iar până în prezent a mai lucrat în institute de cercetare prestigioase din întreaga lume, inclusiv la Universitatea Harvard.




10:47, 11.04.2020

CORONAVIRUS. Imunizarea populației, o soluție? Explicațiile unui specialist român

Mihnea Boştină se ocupă de peste 15 ani de viruşi şi infecţii virale. A lucrat la Universitatea Harvard, are două licenţe în Geologie şi Matematica, iar din 2013 este virusolog la Universitatea Otago, din Noua…




06:46, 11.04.2020

Veşti bune din partea unui virusolog român format la Harvard. Când există şanse să avem vaccin pentru SARS-CoV-2

Mihnea Boştină este virusolog la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, iar până în prezent a mai lucrat în institute de cercetare prestigioase din întreaga lume, inlcusiv la Universitatea Harvard.




17:08, 03.04.2020

Virusolog: Din ce în ce mai multe date sprijină ipoteza unei transmisii aeriene a SARS-CoV-2. După strănut, particule foarte fine vor rămîne în atmosferă…

Specialist în virusologie la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, Mihnea Boștină a deschis în publicația Savantgarde.ro un "Jurnal din anul coronavirusului". În textul de astăzi, 3 aprilie, Boștină scrie că apar…




00:23, 15.03.2020

Virusul va fi alături de noi…De ce? Explică virusologul ROMÂN din Noua Zeelandă

Mihnea Boștină este specialist în virologie, ramură a microbiologiei care studiază virusurile, la Universitatea Otago din Noua Zeelandă. Zilele acestea i s-au adresat multe întrebări despre coronavirus și antidot.…




15:42, 06.09.2019

Boris Johnson: "Îmi e dor să cred în monstrul din Loch Ness"

Prim-ministrul a mai afirmat că, atunci când era copil, îşi dorea ca această creatură mitică să fie reală, adăugând că o parte din el crede asta în continuare.El a fost întrebat despre subiect în timpul unei vizite…




19:16, 05.09.2019

Mister desluşit. S-a aflat ce este monstrul din Loch Ness de fapt! Testele ADN au confirmat

După ce au analizat AND-ul prezent în sute de mostre de apă, cercetătorii conduşi de Neil Gemmell, profesor de genetică la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, au descoperit cantităţi mari de ADN de…




17:15, 05.09.2019

Ţiparii uriaşi ar putea să se afle în spatele misterului ce înconjoară Monstrul din Loch Ness (studiu)

Ţiparii uriaşi reprezintă cea mai probabilă explicaţie pentru observaţiile raportate care îl vizează pe legendarul Monstru din Loch Ness, a anunţat joi un biolog neozeelandez, după o analiză extensivă a ADN-ului…




12:02, 12.01.2019

Alimentaţia bogată în fibre, asociată cu reducerea riscului de afecţiuni cardiovasculare, cancer şi diabet (studiu)

O dietă bogată în cereale integrale, care conţin o cantitate importantă de fibre alimentare, poate ţine la distanţă numeroase afecţiuni grave, precum diabetul şi cancerul, conform concluziilor unui studiu publicat…




10:58, 15.07.2017

TEST: Numele tău şi trăsăturile feței îţi spun cât de plăcută te consideră ceilalţi

Se pare că totul are legătură cu sunetele din numele tău și proporțiile feței.   În cadrul unui studiu realizat la Universitatea Otago din Noua Zeelandă s-a descoperit că persoanele ale căror nume se potrivesc…




11:59, 17.01.2017

Legendarul agent secret James Bond trebuie să se lase de fumat. Aflaţi concluzia cercetătorilor de la Universitatea Otago din Wellington

Doi specialiști în sănătate publică din Noua Zeelandă au decis să scoată în evidență pericolele fumatului cu care se confruntă legendarul agent secret James Bond din lumea cinematografiei, dar și persoanele reale…




17:10, 28.11.2016

Specialiştii au descoperit de ce sunt gospodinele mai fericite

Activităţile preferate ale oricărei gospodine, gătitul şi tricotatul, sunt activităţi care ne îmbunătăţesc sănătatea mentală. Mai mult decât atât, specialiştii susţin că efectele acestor activităţi persistă câteva…




06:04, 23.09.2016

Porumbeii au demonstrat că pot deosebi cuvintele de non-cuvinte

Expresia ''creier de porumbel'' ar trebui regândită deoarece aceste păsări au demonstrat că pot separa cuvintele reale, scrise, de alte înşiruiri de litere, fără sens, informează Xinhua News.Porumbeii pot procesa…




00:04, 20.09.2016

Expresia ''creier de porumbel'' trebuie regândită (studiu)

Expresia ''creier de porumbel'' ar trebui regândită deoarece aceste păsări au demonstrat că pot separa cuvintele reale, scrise, de alte înșiruiri de litere, fără sens, informează Xinhua News. Porumbeii pot procesa…




09:57, 19.09.2016

Expresia ''creier de porumbel'' trebuie regandita - aceste pasari au demonstrat ca pot deosebi cuvintele de non-cuvinte (studiu)

Expresia ''creier de porumbel'' ar trebui regândită deoarece aceste păsări au demonstrat că pot separa cuvintele reale, scrise, de alte înșiruiri de litere, fără sens, informează Xinhua News. Porumbeii pot procesa…




06:17, 18.08.2016

Cum a evoluat inteligenţa umană de-a lungul timpului. De ce suntem mai deştepţi decât bunicii noştri

Suntem mai deştepţi decât bunicii noştrii? Ori doar gândim diferit? James Flynn, un filosof moral cu nenumărate studii publicate şi prezentate în faimoase instituţii de educaţie din lume, a dezvoltat o teorie cunoscută…




10:43, 07.08.2016

Este confirmat: Alcoolul poate declanşa 7 tipuri diferite de cancer! Consumă responsabil!

Un studiu recent a descoperit o legătură între consumul de alcool și 7 tipuri diferite de cancer, inclusiv cancer de sân, de colon și cancer la ficat. Șeful Departamentului de Medicină Preventivă de la Universitatea…




18:04, 26.07.2016

Studiu: Alcoolul poate fi cauza a 7 tipuri de cancere

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că alcoolul – chiar și în cantități mici – poate fi cauza nu numai a cancerului la ficat, ci și a altor șase tipuri de cancer. Jennie Connor de la Universitatea Otago din…




20:27, 11.07.2016

Copilul tău își suge degetul sau își roade unghiile? Află ce se întâmplă dacă face așa ceva

Copiii care își sug degetul mare sau își rod unghiile sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta alergii, conform unui studiu realizat în Noua Zeelandă. Micuții ce își rod unghiile sau își sug degetul sunt mai protejați…




08:57, 07.11.2015

STUDIU: Cele mai rele alimente pe care le consumi zi de zi - DE PUBLICAT ÎN WEEKEND

Cercetatorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelanda au identificat 44de alimente bogate in calorii, insa sarace in beneficii nutritionale. Oamenii de stiinta au declarat ca lista a fost alcatuita pentru a…




08:32, 23.08.2015

Noi tratamente pentru diabeticii cu afectiuni cardiace

Cercetatorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelanda au identificat modificari moleculare nocive in celulele inimii diabeticilor, care incep sa apara chiar inainte de simptomele cardiovasculare.   In prezent,…




02:55, 18.04.2015

Inexplicabil: De ce a murit Alexandru cel Mare

Nu se stie de ce a murit La moartea sa, la vârsta de 32 de ani, era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată, care se întindea de la marginea Chinei până în Egipt şi Europa. Alexandru cel Mare (20 iulie…




13:05, 28.11.2014

Lista celor mai RELE alimente pe care le consumi zilnic

Cercetatorii de la Universitatea Otago din Noua Zeelanda au identificat 44 de alimente bogate in calorii, insa sarace in beneficii nutritionale. Oamenii de stiinta au declat ca lista a fost alcatuita pentru a ajuta…




17:03, 29.05.2014

După SUTE de ani! Ce s-a aflat despre MOARTEA unuia dintre cei mai importanți LIDERI care au trăit vreodată

Alexandru cel Mare a construit un imperiu legendar înainte de moartea sa, la vârsta de 32 de ani, în anul 323 î.e.n, iar decesul său a fost provocat de o băutură produsă dintr-o plantă otrăvitoare, potrivit unui…