Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:25, 01.04.2024

Câtă sare se pune la un litru de apă la saramura pentru brânză. Aşa va fi perfectă la gust şi nu se va strica

Românii sunt mari consumatori de brânză, însă acest aliment se poate strica rapid, dacă nu este păstrat în condiții optime. Nu congelarea este soluția! Pentru a conserva brânzeturile, specialiștii recomandă gospodinelor…




16:16, 15.01.2024

Ce să pui în apa în care fierbi carnea de găină de țară. Ăsta e secretul bătrânelor de la țară. Iese delicioasă

Ce să pui în apa în care fierbi carnea de găină de țară. Ăsta e secretul bătrânelor de la țară. Iese delicioasă

Găina de la țară este mult mai gustoasă și mai sănătoasă față de carnea pe care o cumpăram din marile magazine. Cu toate acestea, nu este preferata tuturor, deoarece carnea este puțin mai tare. Aflați în rândurile…




23:05, 10.01.2024

Locul din România cu cea mai bună saramură naturală. Era știut și de domnitorii Mihai Viteazul și Mircea cel Bătrân

Localnicii din comuna dâmbovițeană Ocniţa au în spatele curților o adevărată comoară. Este vorba de un deal de sare exploatat în urmă cu sute de ani și care le oferă, în fiecare toamnă, o saramură excelentă pentru…




08:20, 20.12.2023

Slănină în saramură, reţeta bunicii. Cum obţii gustul de odinioară

Inamicul dietelor, dar un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, un preparat tradițional, ce nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă. Dacă vrei să îți încânți familia și…




16:55, 15.12.2023

Cea mai tare rețetă de slănină în saramură. Secretul gospodinelor din Moldova

Pe masa de sărbători nu lipsește niciodată tradiționala slănină cu ceapă. Este una dintre cele mai îndrăgite aperitive, iar dacă doriți să o păstrați gustoasă o perioadă mai îndelungată de timp, încercați slănina…




12:35, 14.12.2023

De ce face varza murată floare: iată cum să eviți asta

  Există mai multe condiții care favorizează această „floare”, indiferent că vorbim de murături puse în saramură sau în oțet.De ce apare floarea la varza murataUn prim motiv pentru care putem vedea mucegaiul alb…




09:05, 13.12.2023

Cum se înmoaie șoriciul pe care l-ai cumpărat sau l-ai primit? Trucuri simple, la îndemâna oricui

Iată cum frăgezim șoriciul care nu este chiar moale, fie pentru că nu a fost foarte bine preparat din start, fie pentru că a stat mult timp înainte de a fi consumat.Primul pas este să-l mai subțiem. Pentru aceasta,…




15:20, 21.11.2023

Șorici în saramură, reţeta veche. Ingredientul care îl face aromat şi îl transformă într-o delicatesă

Această rețetă veche de șorici în saramură a fost transmisă din generație în generație, rezultatul fiind, de fiecare dată, delicios. Dacă vrei să îți încânți familia și musafirii cu un deliciu culinar tradițional,…




13:00, 17.11.2023

De ce fac floare murăturile: 8 trucuri puțin știute pentru a evita mucegaiul - Cum „repari” murăturile băloase

 Iată câteva măsuri simple dar foarte eficiente pentu a savura murăturile pe care le pui pentru iarnă fără grija că vor face floare. Dacă le păstrezi cum trebuie, ele vor fi la fel de bune la gust și vor arăta…




16:01, 14.11.2023

Cum pregătești varza murată pentru iarnă. Așa va ieși perfectă

Este perioada perfectă pentru a pune varza la murat pentru sezonul rece. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a pregăti cele mai gustoase bucate. Dacă respectați următoarele reguli, cu siguranță rezultatul…




13:00, 14.11.2023

Deliciul iernii: Cum să prepari corect ceapa roșie murată în saramură, pentru a-și păstra prospețimea

Sezonul murăturilor este în toi, iar pe lângă clasicele opțiuni precum varza, castraveții sau conopida, există și alegeri mai speciale, numai bune de savurat pe parcursul sezonului rece. Un exemplu excelent este…




09:05, 14.11.2023

Știai că se pot pune și șorici la murat? Care e cea mai bună rețetă de șorici în saramură de usturoi

Șoriciul în saramură reprezintă o tradiție culinară păstrată cu sfințenie încă din vremurile de demult, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Descoperă rețeta completă de șorici în saramură pentru a te bucura…




17:50, 11.11.2023

Ingredientul pe care trebuie să îl pui pentru ca varza murată să reziste toată iarna - NU va face nici floare!

În majoritatea gospodăriilor în sezonul rece se găsește varza murată, folosită de gospodine la sarmale, pentru a face varză călită și se poate consuma ca atare, cu ulei și cu piper, sub formă de salată. Și probabil…




13:00, 09.11.2023

O rețetă mai puțin obișnuită. E bine să pui aspirină în butoiul cu varză murată?

Atunci când vine vorba despre murături și conservarea acestora, aspirina este ingredientul la care apelează cele mai multe dintre gospodine. Indiferent că vorbim despre castraveți, gogoșani, murături asortate sau…




12:50, 09.11.2023

Rețetă de murături. Cum se face cea mai simplă saramură - ingredientul care NU trebuie să lipsească

Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru…




08:10, 08.11.2023

Ipocrizie & saramură. Alte fragmente din haos

Daniel Săuca „Scandalul izbucnit între primărița Elena Lasconi și fiica ei Oana, din cauza diferențelor de opinii cu privire la căsătoriile între persoanele de același sex, este o premieră în politica românească,…




22:50, 04.11.2023

Ar fi bun de master chef! Nicolae Ciucă îi găteşte soţiei saramură de pui: 'De fiecare dată, cina o servesc acasă'

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă, la Digi24, că îi găteşte soţiei saramură de pui, reţeta de familie, din Oltenia. El a arătat că de fiecare dată, cina o serveşte acasă. Despre mâncarea copilăriei,…




20:20, 04.11.2023

Rețetă de roșii cherry în saramură. Sunt delicioase pentru perioada de iarnă

Gospodinele s-au pregătit intens pentru iarnă, astfel că au făcut numeroase rețete delicioase. Roșiile cherry în saramură cu oțet se pot prepara în doar câteva minute și se vorbesc atât c a aperitiv, cât și ca…




12:10, 03.11.2023

Ce oțet se pune la gogoșarii murați. Greșeala pe care toate româncele o fac

Este perioada în care gospodinele pregătesc cele mai delicioase murături de pus în cămară pentru perioada de iarnă. Gogoșarii nu lipsesc niciodată, însă mulți nu știu ce oțet trebuie folosit la gogoșarii murați.…




22:31, 29.10.2023

Cum se pune saramura în butoiul cu varză murată. Aşa va rămâne tare până la primăvară, nu se va acri

Dacă vrei să te bucuri de rezultate ca la carte și să îți încânți familia și musafirii cu cele mai bune sarmale, cheia reușitei este un detaliu pe care mulți români îl trec cu vederea. Afllă, din rândurile de mai…




13:55, 29.10.2023

Ai auzit vreodată de șorici în saramură? Uite cum se prepară această delicatesă

Pentru a pregăti sorici în saramură, vei avea nevoie de următoarele ingrediente și urmează acești pași:Ingrediente:Sorici (porc sau oricare alt tip de carne cu piele)ApăSareUsturoi (opțional)Condimente (opțional)Instrucțiuni:Alege…




22:30, 25.10.2023

Saramura de pui cu mămăliguță

  Rețeta tradițonală oltenească pentru saramura de pui – Ingrediente 1 pui întreg, mare5 roșii3 ardei grași1 ardei iute5 căței de usturoisare și piper boabe, după gust1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leușteanun…




09:16, 25.10.2023

Greșeala pe care o fac gospodinele când gătesc carne de găină de la țară. Ce să faci ca să iasă fragedă și suculentă

Gospodinele se întreabă cât timp se fierbe carnea de găină de la țară, de fapt. Se știe că aceasta este puțin mai dificil de pregătit, însă gustul este cu totul altul decât cel pe care îl are carnea din magazine.…




20:50, 24.10.2023

Rețeta originală de gogoșari murați în oțet. Ingredientul secret care le dă un gust unic

Dacă iubiți murăturile de iarnă și sunteți în căutarea unei rețete autentice pentru gogoșari murați în oțet, atunci sunteți în locul potrivit. Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă tradițional românească de gogoșari…




19:20, 23.10.2023

Cum se face saramura pentru gogonele. Câtă sare se pune, de fapt

Suntem în perioada în care gospodinele pregătesc murăturile pentru sezonul rece, iar gogonelele nu trebuie să lipsească din cămara cu bunătăți. Aflați în rândurile următoare cum se face saramura pentru gogonele…




12:00, 23.10.2023

Ce să faci să iasă conopida murată roz. Secretul gospodinelor de mai bine de 100 de ani

Majoritatea gospodinelor pun conopidă la murat pentru iarnă, dar nu trebuie să uite un ingredient care îi schimbă gustul și o face atât de bună. Conopida murată este, pur și simplu, delicioasă și nu poate lipsi…




10:50, 21.10.2023

Varza murată perfectă

Este perioada perfectă în care se pune varza la murat. Însă, pentru ca aceasta să fie bună, să reziste cât mai mult timp, ai nevoie să ții cont de câteva trucuri importante. Ingredientele necesare pentru varza…




17:00, 19.10.2023

De ce să fierbi castraveții în apă minerală, înainte să-i pui la murat. Secretul celor mai inteligente gospodine

Castraveții murați rămân vedetele toamnei și nu lipsesc din cămara niciunei gospodine. Cui nu îi plac castraveții fragezi, acidulați, picanți și savuroși. Aceștia se remarcă printr-un conținut bogat de Vitamina…




15:55, 15.10.2023

Rețeta perfectă de gogonele

Este perioada perfectă în care se pot pune la murat gogonele. Iar dacă vrei ca rețeta să nu dea greș, ai nevoie de câteva ingrediente care te vor ajuta să ai gogonele murate care să țină perfect. Ingrediente pentru…




06:50, 13.10.2023

Secretul murăturilor cu saramură de izvor, puse de experimentații legumicultori din Buzău VIDEO

În plin sezon al murăturilor, în comunitățile buzoiene de pe Valea Slănicului, gospodarii îşi pregătesc conservele de iarnă cu saramura care izvorăşte din pământ. Oamenii pun gogonele, castraveţi sau varză direct…