Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:00, 18.02.2024

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe lângă apă. Dezvăluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe lângă apă. Dezvăluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule…

Un studiu recent publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, în apa îmbuteliată din magazine. Aceste…




19:46, 09.01.2024

Pericolul mortal din apa plată la sticlă de plastic. De ce trebuie să o eviţi şi cum o înlocuieşti

Pericolul mortal din apa plată la sticlă de plastic. De ce trebuie să o eviţi şi cum o înlocuieşti

Un studiu recent publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a identificat sute de mii de particule de plastic în sticlele de apă (PET) de un litru vândute în SUA. Ce este mai îngrijorător este…




13:05, 09.01.2024

Apa îmbuteliată conține mii de particule de plastic atât de mici încât pot invada celulele organismului, arată un nou studiu

Apa îmbuteliată conține mii de particule de plastic atât de mici încât pot invada celulele organismului, arată un nou studiu

Nanoplasticele descoperite în apă în număr foarte mare reprezintă cel mai periculos tip de poluare cu plastic pentru sănătatea umană, pentru că pot invada celulele individuale și țesuturile din organele principale,…




06:40, 03.01.2024

Un vis ar putea deveni realitate: Descoperirea proteinei anti-îmbătrânire

Un vis ar putea deveni realitate: Descoperirea proteinei anti-îmbătrânire

Cercetătorii japonezi de la Universitatea Osaka au anunțat că au descoperit o proteină anti-îmbătrânire, capabilă să stopeze celulele ”zombi” să declanșeze cancerul și maladia Alzheimer. Iată și explicațiile. Cercetătorii…




02:10, 14.10.2023

Suferă nu doar oamenii. Furtunile solare pot zăpăci păsările

În unele cazuri, furtunile solare afectează cîmpul magnetic care înconjoară planeta noastră, ceea ce poate dezorienta păsările. Potrivit unui studiu publicat luni în Proceedings of the National Academy of Sciences…




13:05, 19.09.2023

Dispariția speciilor de animale, tot mai accelerată, avertizează oamenii de știință

Speciile de animale dispar într-un ritm de 35 de ori mai mare decât media din cauza activității umane, potrivit cercetătorilor, care spun că aceasta este o dovadă în plus că a șasea extincție în masă din istoria…




04:20, 18.08.2023

Vopseaua minune va păstra casele răcoroase vara și calde iarna

A fost inventat un nou tip de vopsea capabilă să mențină casele calde iarna și să le păstreze răcoroase vara. Descoperirea oamenilor de știință de la Universitatea Stanford este publicată în Proceedings of the…




14:00, 15.08.2023

Despre molimele istorice, la Compass

Molimele istorice sunt subiectul ediției de mâine a emisiunii Compass. Realizatorul Radu Golban îl care ca invitat pe profesorul Lee Mordechai de la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Coronavirusul este complet…




06:05, 13.07.2023

Oamenii de știință au stabilit un posibil factor care duce la creșterea numărului de furtun

Oamenii de știință au stabilit un posibil factor care duce la creșterea numărului de furtuni Studii recente efectuate de paleoclimatologi au dus la noi descoperiri cu privire la relația dintre nivelul dioxidului…




13:30, 02.06.2023

Pentru a evita pierderea memoriei, beți ceai verde și mâncați mere!

Un recent studiu, publicat în revista americană The Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), arată că o alimentație săracă în flavonoli  este asociată cu pierderea memoriei legate de vârstă. Peste…




23:05, 22.05.2023

Au fost descoperite cele mai vechi planuri arhitecturale din lume

Arheologii au descoperit gravate în piatra cele mai vechi planuri arhitecturale cunoscute pâna în prezent, ce au o vechime de 9.000 de ani si care reprezinta, la scara, structuri imense construite pentru vânatoare…




12:30, 18.05.2023

Nu mai scăpăm de căpușe și țânțari! Sunt rezultatul modului nostru de viață – STUDIU

Invaziile tot mai masive de căpușe și țânțari sunt efectul distrugerii mediului în care trăim, arată noi studii. Agricultura intensivă și utilizarea în exces a tratamentelor chimice au distrus lanțurile trofice…




15:50, 16.05.2023

Pe cerul Europei zboară cu 800 de milioane mai puţine păsări decât acum 40 de ani

Un studiu de amploare întocmit cu date din 28 de tari europene arata ca în unele zone numarul de pasari a scazut cu 60- în ultimele patru decenii, cel mai afectate fiind „zburatoarele" din zonele agricole. Un rol…




00:00, 10.05.2023

Un ghețar din Groenlanda influentează mareele oceanice și accelerează creșterea nivelului mării

Un ghețar important din nord-vestul Groenlandei interacționează cu mareele oceanice, au anunțat luni oamenii de știință, ceea ce duce la o topire inexplicabilă până acum și la o creștere potențial mai rapidă a…




14:55, 12.03.2023

De ce mitul că banii nu aduc fericirea este fals pentru cei mai mulți oameni

Banii chiar cumpara fericirea, iar corelatia se extinde cu mult dincolo de pragul salarial de 75.000 de dolari pe an, care a fost considerat limita superioara pentru a avea un impact, potrivit unei echipe de oameni…




00:11, 08.02.2023

Un studiu australian a constatat că anumite antidepresive comune pot creşte rezistenţa la antibiotice

Unele antidepresive prescrise în mod obişnuit pot creşte rezistenţa bacteriilor la antibiotice, conform rezultatelor unui studiu condus de Universitatea din Queensland (UQ), a ransmis agenţia Xinhua, preluată de…




00:11, 06.02.2023

Anumite antidepresive comune pot creşte rezistenţa la antibiotice

Unele antidepresive prescrise în mod obişnuit pot creşte rezistenţa bacteriilor la antibiotice, conform rezultatelor unui studiu condus de Universitatea din Queensland (UQ), transmite joi agenţia Xinhua. Publicat…




16:20, 05.02.2023

Pâcla artistică din tablourile impresioniste ale lui Monet sau Turner era poluare atmosferică, spune un nou studiu

Cercetătorii au descoperit că aproximativ 61% din cazurile în care au observat o modificare a contrastului din picturi au fost în mare parte corelate cu creșterea concentrațiilor de dioxid de sulf din perioada…




08:31, 03.02.2023

Unele antidepresive pot creşte rezistenţa bacteriilor la antibiotice. Posibila cauză, identificată de specialiști

Unele antidepresive pot creşte rezistenţa bacteriilor la antibiotice. Posibila cauză, identificată de specialiști Anumite antidepresive pot creşte rezistenţa bacteriilor la antibiotice. Este concluzia unui studiu…




01:15, 03.02.2023

Un studiu australian a constatat că anumite antidepresive comune pot creşte rezistenţa la antibiotice

Unele antidepresive prescrise în mod obişnuit pot creşte rezistenţa bacteriilor la antibiotice, conform rezultatelor unui studiu condus de Universitatea din Queensland (UQ), transmite agerpres.ro. Publicat în jurnalul…




18:35, 02.02.2023

Grammy 2023. Unde poți vedea live ceremonia de decernare a premiilor

Gala Premiilor Grammy poate fi urmărită live pe grammy.com. Așadar, cea mai așteptată seară din industria muzicală se apropie! National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna, și în acest an, prestigioasele…




12:00, 02.02.2023

Raport internațional: Vapatul, mai puțin periculos decât fumatul

Un nou raport realizat de Academia Națională de Științe, Inginerie și Medicină (National Academy of Sciences, Engineering and Medicine - NASEM) din SUA, citat de o publicație internațională, arată că țigările electronice…




11:26, 24.01.2023

Un mister despre bule, care l-a neliniștit pe Leonardo da Vinci a fost, în sfârșit, explicat

Dacă ai văzut vreodată bule de aer în apă, poate că te-ai întrebat același lucru la care s-a gândit și Leonardo da Vinci. De ce nu se deplasează toate direct spre suprafață și ce fel de forțe fizice le conduc?…




18:11, 23.01.2023

Spray nazal pentru leziunile provocate de accidentul vascular cerebral

O echipă de specialiști propune o nouă pistă terapeutică pentru abordarea accidentului vascular cerebral (AVC), în condițiile în care reprezintă o urgență terapeutică. Este vorba despre calea nazală, cu ajutorul…




15:25, 19.01.2023

O moleculă capabilă să stopeze dezvoltarea bacteriilor, descoperită de cercetători australieni

Studiul, publicat în jurnalul ştiinţific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) şi anunţat joi, a fost efectuat pe o tulpină a bacteriei E. coli, răspunzătoare pentru aproximativ 80% dintre infecţiile…




12:16, 04.01.2023

Un test de sânge poate prezice cu acuratețe boala Alzheimer cu ani înaintea apariției primelor simptome

Acest test este conceput pentru a capta un precursor molecular din sânge care poate face ca proteinele sa se plieze neregulat si sa se aglomereze în creier, formând în cele din urma placi de beta amiloid (Aβ).…




11:10, 04.11.2022

Stresul accelerează îmbătrânirea sistemului imunitar

Un nou studiu arata ca stresul accelereaza îmbatrânirea sistemului imunitar si ar putea ajuta la explicarea problemelor în ceea ce priveste sanatatea legata de vârsta. Este recunoscut pe scara larga faptul ca,…




18:15, 26.10.2022

Albinele “numără” de la stânga la dreapta, la fel ca oamenii (studiu)

Albinele vizualizeaza cantitatile de la stânga la dreapta, de la cea mai mica la cea mai mare, potrivit unui experiment care întareste ipoteza despre existenta unui mecanism teoretizat si înca dezbatut la oameni…




07:10, 28.09.2022

Speranță: În curând, un tratament contra glioblastomului, cel mai grav cancer cerebral!?

Glioblostamul este cancerul cerebral cel mai frecvent la adult. Contra acestei forme de cancer, pare că specialiștii americani au descoperit un tratament. În general, speranța de viață medie a pacienților diagnosticați…




11:55, 23.09.2022

NASA, descoperire senzațională: Una dintre lunile lui Saturn are toate ingredientele necesare vieții

Reanalizarea fragmentelor înghețate de roci dintr-un inel al planetei Saturn – alimentate de vaporii de gheață de pe satelitul Enceladus – a evidențiat prezența fosforului, singurul element esențial al vieții care…