Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:40, 15.04.2024

Care este diferența dintre intoleranța la gluten și boala celiacă. Recomandările medicului

Care este diferența dintre intoleranța la gluten și boala celiacă. Recomandările medicului

Intoleranța la gluten și boala celiacă sunt afecțiuni tot mai frecvent întâlnite în societatea modernă. Care este diferența dintre ele și ce trebuie să facă persoanele care se confruntă cu probleme la consumul…




12:35, 09.04.2024

Orlando Zaharia de la „Chefi la cuțite”, detalii despre problemele de sănătate ale fiului său: „Nimeni nu putea să mă ajute și doctorii fugeau de mine”

Orlando Zaharia, noul jurat de la „Chefi la cuțite”, a dezvăluit telespectatorilor în ediția de luni, 8 aprilie, detalii despre problemele de sănătate ale fiului său. Bucătarul a fost impresionat de povestea de…




09:11, 06.04.2024

BOALA CELIACĂ Testele genetice te pot ajuta să afli dacă ai intoleranță la gluten

BOALA CELIACĂ Testele genetice te pot ajuta să afli dacă ai intoleranță la gluten

Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranță la gluten, numită și boala celiacă. Se estimeaz că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial. The post BOALA CELIACĂ Testele…




12:06, 29.03.2024

Rețete de deserturi fără gluten

Rețete de deserturi fără gluten

Dieta fără gluten presupune excluderea anumitor alimente care conțin proteina ce se găsește în mod natural în grâu ori alte cereale. Însă, din fericire, există o mulțime de alternative sănătoase ale glutenului,…




16:55, 26.02.2024

Pericolul pe care încearcă să îl ascundă producătorii: Aceasta este pâinea cu cel mai mult arsenic din supermarket

Pericolul pe care încearcă să îl ascundă producătorii: Aceasta este pâinea cu cel mai mult arsenic din supermarket

Arsenicul este un element chimic prezent în mod natural în mediul înconjurător, inclusiv în sol și apă. Cu toate acestea, expunerea la cantități excesive de arsenic poate avea consecințe grave asupra sănătății…




13:35, 16.02.2024

ANSVSA: MEGA IMAGE retrage un sos de la raft. Contine un produs care nu se regaseste pe eticheta

ANSVSA: MEGA IMAGE retrage un sos de la raft. Contine un produs care nu se regaseste pe eticheta

ANSVSA informeaza ca Mega Image retrage de la vanzare un sos, din cauza unui alergen nementionat pe eticheta produsului desi se afla printre ingrediente, glutenul din sosul de soia."Mega Image a retras de la vanzare…




09:30, 16.02.2024

Alertă alimentară în România: Mega Image a retras rapid de la vânzare un produs care dă alergii!

Alertă alimentară în România: Mega Image a retras rapid de la vânzare un produs care dă alergii!

Mega Image retrage de la vânzare un sos, din cauza unui alergen nemenţionat pe eticheta produsului deşi se afla printre ingrediente, glutenul din sosul de soia. ”Mega Image a retras de la vânzare produsele: 36428…




15:30, 07.02.2024

Cum să te bucuri de viața fără gluten dacă ai intoleranță

Cum să te bucuri de viața fără gluten dacă ai intoleranță

Cu toate că trebuie să renunți la gluten pentru că ai intoleranță să știi că inclusiv persoanele care nu se află în situația ta de foarte multe renunță la gluten datorită beneficiilor pe care o astfel de dietă…




17:30, 08.01.2024

Roșcove – beneficii și utilizări

Roșcove – beneficii și utilizări

Roșcove sau carob reprezintă o alternativă sănătoasă și plină de nutrienți pentru cacao și ciocolată și pot fi consumate chiar și de copiii foarte mici cărora nu le sunt recomandate produsele pe bază de cacao.…




20:00, 28.12.2023

Îți dorești un desert delicios și sănătos de sărbători? Alege cu încredere prăjituri fără gluten!

Dac[ de aceste sărbători îți dorești un desert absolut delicios, fără a avea ulterior clasicele remușcări, îți recomandăm să alegi cu încredere prăjituri gustoase fără gluten și am pregătit chiar și câteva motive…




07:40, 04.12.2023

Te privezi de dulciuri de sărbători pentru că ai intoleranță la gluten? Sunt câteva locuri în Cluj de unde poți achiziționa produse gluten free!

Intoleranța la gluten este extrem de supărătoare pentru cei care au această boală. Te privezi de o serie de produse pe care nu le poți consuma. Spre exemplu nu poți mânca prăjiturile clasice care se găsesc în cofetării…




17:35, 28.11.2023

Alimente indicate în Postul Crăciunului, la fel de bune tot anul!

Leguminoase, soia, cereale, nuci, semințe, legume, fructe, pește… Sunt doar câteva soluții pentru hrana din timpul Postului Nașterii Domnului. Dar medicii nutriționiști spun că aceste alimente sunt la fel de bune…




10:45, 26.11.2023

Cum chimia complexă a glutenului asigură produsele de brutărie/ simigerie-patiserie ușoare și pufoase

În pâine și alte produse pe bază de făină de brutărie/ simigerie-patiserie se află o substanță extraordinară – glutenul. Chimia unică a glutenului face alimentele pufoase și elastice. Glutenul este un amestec complex…




15:50, 23.11.2023

Cui este recomandată dieta fără gluten și ce alimente pot fi consumate?

Te-ai întrebat vreodată dacă mâncarea fără gluten ar putea fi o opțiune sănătoasă pentru tine? Pentru unele persoane, dieta fără gluten nu este o opțiune, ci o necesitate. Pentru altele, este o alegere în contextul…




09:45, 08.10.2023

Lora și-a anulat concertul de la Arad cu puțin timp înainte. Ce s-a întâmplat cu artista. „Nu pot ajunge”

Lora, în vârstă de 41 de ani, a fost nevoită să își anuleze concertul de la Arad, din cauza unor probleme de sănătate. Artista nu a dat detalii, precizând doar că se va vedea în curând cu publicul.Lora i-a anunțat…




20:50, 17.09.2023

Chefi la cuțite, 17 septembrie 2023. Chefii au fost puși să gătească fără gluten. Irina Fodor: „Este o premieră și sunt tare curioasă ce veți face...”…

În ediția din această seară a emisiunii Chefi la Cuțite, sezonul 12, din data de 17 septembrie 2023, chefii au fost puși să gătească, în premieră, fără gluten. Chef Florin Dumitrescu, chef Cătălin Scărlătescu și…




07:45, 17.09.2023

Cea mai bună făină pentru pâinea pacienţilor cu diabet zaharat. Are conţinut scăzut de carbohidraţi şi este bogată în proteine

Cea mai bună făină pentru pâinea pacienţilor cu diabet zaharat. Are conţinut scăzut de carbohidraţi şi este bogată în proteine Există o făină specială fără gluten care, adăugată în pâine, îşi îmbunătăţeşte proprietăţile,…




12:20, 13.08.2023

STUDIU Efectul pe care glutenul îl are asupra creierului

În ceea ce se crede a fi o descoperire în premieră mondială, cercetătorii de la universitatea Otago, din Noua Zeelandă, au descoperit că glutenul din grâu poate provoca inflamaţii cerebrale la şoareci. Cercetarea,…




17:40, 09.08.2023

Problemele de sănătate care au determinat-o pe Lora să își schimbe stilul alimentar. „Pur și simplu am renunțat la tot”

Lora, în vârstă de 41 de ani, se menține într-o formă de invidiat. Artista a vorbit pentru prima oară despre motivul care a determinat-o să își schimbe stilul alimentar, pentru ca problemele sale să nu se agraveze.…




14:20, 09.08.2023

Rezultatele unei cercetări de laborator prezintă cum glutenul poate provoca imflamația creierului

În ceea ce se crede a fi o descoperire în premieră mondială, cercetătorii de la universitatea Otago, din Noua Zeelandă, au descoperit că glutenul din grâu poate provoca inflamaţii cerebrale la şoareci.Cercetarea,…




15:26, 20.07.2023

Boala silențioasă care vine din pâine. Cum îți dai seama dacă o ai

Glutenul este o proteină prezentă în anumite cereale, precum grâul, ovăzul, orzul, secara şi kamutul. Glutenul are o valoare nutriţională foarte mică iar principala funcţie a acestei proteine este aceea de a acţiona…




14:00, 06.07.2023

Câte tipuri de cereale există. Curiozități și beneficii

Cerealele sunt adesea primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la un mic dejun sănătos sau la o gustare. Diferite tipuri de cereale sunt considerate o alternativă alimentară sănătoasă, și asta datorită…




23:55, 13.05.2023

Zece plante pe care le poți transforma în făină. Unele dintre ele nu conțin gluten 

În cea mai mare parte a lumii, grâul este un element de bază al dietei oamenilor. Pâinea, pastele, prăjiturile, cerealele și chiar berea, toate au grâu în ele. Acesta este motivul pentru care mulți producători…




22:15, 04.05.2023

13 semne că ai intoleranță la gluten. Lucrurile pe care nu trebuie să le ignori niciodată

În general, simptomele intoleranței la gluten pot trece neobservate sau pot fi confundate cu cele ale unei alte afecțiuni. Studiile arată că sunt mai mulți cei care au intoleranță de gluten, care, de obicei, se…




17:01, 27.04.2023

Să fie mai clar ce cumpărăm. Etichetele alimentelor vor conține mai multe detalii, inclusiv, prezența sau absența glutenului

De acum încolo vom face cumpărături mai conștient, mai informați. Asta pentru că etichetele alimentelor vor conține mai multe informații despre conținutul produselor. Un proiect de lege în acest sens a fost votat…




22:35, 04.04.2023

Alimentele cu calorii puține care pot înlocui pâinea

De cele mai multe ori tipurile de pâine comercializate în magazine au în compoziție coloranți alimentari, conținând, în cel mai bun caz, doar o cantitate mică de făină integrală. De altfel, pâinea de pe rafturile…




14:25, 02.04.2023

De ce fara gluten nu inseamna mai bun. Credem ca ofera beneficii, dar e invers!“

Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat prin intermediul unei postari pe pagina de Facebook despre gluten, sustinand ca o dieta fara gluten nu ofera beneficii pentru sanatate, ci dimpotriva. Comparatia produselor…




10:10, 02.04.2023

Fără gluten nu înseamnă “mai bun”!

Cercetări efectuate în Spania au arătat că, în ciuda îmbunătățirilor aduse procesului de fabricație a produselor fără gluten, profilul lor de macronutrienți variază semnificativ și nu pot fi considerate echivalente…




20:20, 20.03.2023

De ce produsele fără gluten nu sunt întotdeauna sănătoase

Piața alimentelor fără gluten a crescut exponențial în ultimii ani, însă, în urma unui studiu derulat pe o perioadă de mai mulți ani, o echipă de cercetători din Spania susține că acestea nu sunt întotdeauna cele…




18:35, 16.03.2023

Fără gluten! Produsele alimentare vor avea etichete mai detaliate

Etichetele produselor alimentare merită citite. Conform unui proiect de lege, adoptat astăzi în prima lectură, acestea vor conține, mai nou, mențini precum ”fără gluten” sau ”cu conținut foarte scăzut de gluten”.