Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:55, 14.02.2024

Renunță la bomboane de Ziua Îndrăgostiților. Iată câteva opțiuni mai sănătoase

Renunță la bomboane de Ziua Îndrăgostiților. Iată câteva opțiuni mai sănătoase

Dacă doriți să evitați bomboanele procesate și cu conținut ridicat de zahăr, luați în considerare alternative mai sănătoase pentru persoana iubită în acest an. Vânzările de ciocolată și alte dulciuri de Ziua Îndrăgostiților…




21:50, 16.01.2024

Ce trebuie să faci cu făina înainte de a o folosi la prăjituri, aşa vor ieşi pufoase. Secretul cofetarilor de top

Ce trebuie să faci cu făina înainte de a o folosi la prăjituri, aşa vor ieşi pufoase. Secretul cofetarilor de top

Ai încercat să prepari o prăjitură și ai observat că rezultatul nu a fost cel dorit? Playtech Știri îți explică în ce constă secretul pentru un blat pufos, care să fie o bază perfectă în prepararea desertului.…




09:10, 27.11.2023

Arheologul culinar Mircea Groza, membru în juriul unui important festival culinar

Sălăjeanul Mircea Groza, cel care a devenit un adevărat simbol al bucătăriei sălăjene, va face parte din juriul Festivalului-concurs „Ca la D’ale porcului nu-i nicării!”. Evenimentul a ajuns la ediția a X-a, se…




12:15, 07.11.2023

Chef Nina Rus, la IKA Culinary Olympics 2024, una dintre cele mai prestigioase competiții culinare internaționale

Chef Nina Rus va participa, anul viitor, la Stuttgart, la una dintre cele mai prestigioase competiții culinare internaționale – IKA Culinary Olympics. Aceasta face parte din Echipa Regională About Taste Academy,…




11:30, 04.10.2023

De ce să pui apă rece în compoziţia de chec. Trucul cofetarilor de care vrei să afli

Checul este unul dintre deserturile pe care nu trebuie să le ratezi, deoarece are combinația perfectă de aromă și textură. Tocmai de aceea, astăzi îți prezentăm rețeta perfectă pentru a prepara acest desert minunat…




21:15, 31.08.2023

De ce să pui orez în formele de brioşe, înainte de a le băga la cuptor. Trucul cofetarilor de top

Brioșele se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Însă, acest desert poate crea o serie de dificultăți pentru mai multe gospodine. De multe ori, petele de ulei pătează hârtia în care acestea sunt puse. Din…




12:20, 28.08.2023

Nu mai pune ouă în gogoşi! De asta nu ies pufoase, de fapt. Sfatul cofetarilor de top

În ciuda faptului că sunt inamicul celor care vor să slăbească, rămân, fără doar și poate, un răsfăț pentru papilele gustative. Dulci, aromate, rețeta pare simplu de făcut, însă realitatea este cu totul alta. Dacă…




21:16, 24.12.2022

Cozonacul în rate, oferta de lux a cofetarilor de Sărbători

O cofetărie din Bârlad a ieșit pe piață, în acest an, cu o ofertă cu totul specială pentru românii cu dare de mână: cozonacul la 220 lei, care poate fi plătit și în rate de oamenii de rând. Cozonacul are o greutate…




19:50, 04.07.2021

Tort cu zmeură și mure după rețeta cofetarilor. Succesul e garantat dacă urmezi acești pași

Cine nu iubește torturile? Fie că vorbim despre un tort diplomat, cu ciocolată, banane, fructe de pădure sau alune, desertul acesta delicios poate fi servit și atunci când vrei să îți faci o mică poftă, nu doar…




23:54, 20.06.2020

Protestul protestează faţă de decizia autorităţilor de a menţine restaurantele închise

Ionuţ este chef de ani de zile, dar pentru că, decoamdată nu mai are loc de muncă, s-a reprofilat temporar în construcţii ca să-şi poată întreţine familia. „În perioada asta e foarte greu. Sincer am început să…




23:07, 06.05.2020

Bakeronline.ro, platformă ce permite brutarilor, patiserilor, cofetarilor şi ciocolatierilor să îşi treacă vânzările în online

Puratos România lansează în premieră pe piaţa românească, după un model de succes din Belgia, platforma virtuală www.bakeronline.ro, singura care permite brutarilor, patiserilor, cofetarilor şi ciocolatierilor,…




15:06, 01.12.2019

„Cel mai lung mic din lume” – record de Ziua Naţională

Acesta măsoară 215,6 metri. Circa 30 de persoane au muncit la acest record timp de o oră, pentru ca, la final să obţină ceea ce şi-au propus. „Mititelul este din carne de vită şi carne de porc. Are în compoziţie…




16:16, 25.11.2019

Concurs, târg de produse tradiţionale şi record la „D’ale porcului”

Ultima zi a lunii noiembrie şi prima zi din decembrie este prilej de sărbătoare pentru bihoreni. Pe de o parte, este sărbătoarea Sfântului Andrei – ocrotitorul românilor şi 1 Decembrie – ziua naţională a României.…




10:55, 21.09.2019

Bihorenii au producători și alimente de calitate

Parcarea de la Complexul President din Băile Felix a devenit neîncăpătoare, joi seara, 19 septembrie 2019. Aici s-a derulat prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii şi ai producătorilor…




16:35, 10.09.2019

„Academie gastronomică” la Oradea

Un proiect inedit va fi lansat joi, 19 octombrie, la complexul President din Băile Felix. Organizatorii deja celebrului festival-concurs „D’ALE PORCULUI” lansează proiectul „GOOD CHEFS Oradea”. „Aceasta este titulatura…




10:12, 08.09.2019

Timișorenii, invitați la prima ediție a Expo CULINAR & FOOD! Evenimentul are loc la CRAFT

În perioada 4 – 6 octombrie 2019, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, SELGROS și World Association of Chefs Societies,…




12:43, 07.09.2019

Lumea gastronomică se deschide la Timișoara, în prima ediție a Expo Culinar & Food

Luna octombrie vine cu noutăți în Timișoara. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza la Centrul Regional de Afaceri prima ediție a Expo Culinar & Food. Evenimentul care se desfășoară în parteneriat…




08:43, 07.09.2019

Prima ediţie a Expo Culinar & Food are loc la Timişoara, în octombrie

O expoziţie dedicată sectorului culinar şi un concurs în domeniu se pregătesc la Timişoara pentru începutul lunii octombrie. În cadrul evenimentului sunt prezentate produse şi tehnologii pentru acest domeniu. În…




18:22, 24.06.2019

TREI CREME (VANILIE, CIOCOLATĂ, FRIȘCĂ), PREGĂTITE DUPĂ MODELUL COFETARILOR

Trei dintre cele mai gustoase creme, care îți vor transforma prăjitura într-una formidabilă! Gustoase, moi, nu are cum să nu-ți reușească aceste creme. Uite cum le prepară adevărații profesioniști, și învață din…




14:33, 09.04.2019

Festival Street-Food, la Buzău. Buzoienii vor avea ocazia de a savura mâncăruri exotice și preparate tradiționale

Organizatorii Festivalului peștelui și fructelor de mare – Ice & Fire Street Food, pregatesc un eveniment ce va avea loc în zilele de 19, 20 și 21 aprilie 2019, în Piața Daciei din Buzău. Responsabil de pregătirea…




12:27, 19.02.2019

UPDATE! Doi bucătari din Dej au reprezentat România la Global Chefs Challenge (Italia) și au obținut locul II!

Reprezentantul României în competiția internațională Global Chefs Challenge, Semifinale Europa, desfășurată anul acesta la Rimini – Italia, a fost Emanuel Mocan, asistat de Alin Vădean, ambii originari din Dej…




12:15, 19.02.2019

Doi bucătari din Dej au reprezentat România la Global Chefs Challenge, în Italia!

Reprezentantul României în competiția internațională Global Chefs Challenge, Semifinale Europa, desfășurată anul acesta la Rimini – Italia, este Emanuel Mocan, asistat de Alin Vădean, ambii originari din Dej și…




11:10, 19.02.2019

Doi bucătari din Dej vor reprezenta România la semifinalele Global Chefs Challenge, în Italia!

Reprezentantul României în competiția internațională Global Chefs Challenge, Semifinale Europa, desfășurată anul acesta la Rimini – Italia, este Emanuel Mocan, asistat de Alin Vădean, ambii originari din Dej și…




12:05, 24.11.2018

19 echipe se întrec la „D’ale porcului”

Cea de-a cincea ediția a Festivalului-concurs „D’ale porcului” aduce faţă în faţă 19 echipe, care se vor bate pentru titlurile de „Maestru” în prepararea cârnaţilor, caltaboşilor, toroşului şi produselor locale…




10:48, 13.09.2018

Ziua Internațională a Ciocolatei, ceartă pentru gurmanzi

Orice zi este bună pentru a sărbători dulciurile care îți plac, iar, când este vorba despre ciocolată, gurmanzii nu se pun ușor de acord, astfel că unii aniversează deliciile energizante pe bază de cacao pe 13…




14:15, 01.05.2018

REPORTAJ Mureş: Bucătarii români se adaptează principiilor Euro-Toques în ceea ce priveşte tradiţionalul, însă trebuie să lucreze la aranjarea în farfurie

Fondatorul Euro-Toques România, Dumitru Burtea, acum preşedinte de onoare al asociaţiei şi membru pe viaţă al World Association of Chefs Societies (WACS), a declarat pentru AGERPRES că bucătăria românească tradiţională…




19:54, 19.04.2018

Mureş: ''Taste of the Garden'' - Tortul Anului 2018 la GastroPan, realizat din legume din sera cofetarilor

Tortul "Taste of the Garden", realizat din legume din sera cofetarilor, de către o echipă formată din Elena Doiniţa Şelaru şi chef Bogdan Cozma, prăjitură având în componenţă morcovi, roşii şi brânză de vacă, toate…




14:05, 19.04.2018

Ilonka Boldizsar (UIBC): Expoziţia GastroPan se pliază pe tendinţele actuale în privinţa echipamentelor şi a produselor

Vicepreşedintele Uniunii Internaţionale a Brutarilor şi Cofetarilor (UIBC), Ilonka Boldizsar, a declarat joi, în deschiderea Expoziţiei Internaţionale GastroPan - ediţia a X-a de la Târgu Mureş, că manifestarea,…




13:05, 28.12.2017

Secretele murdare ale cofetarilor din Moldova, dezvăluite în cadrul emisiunii IMPACT

Tradiţional, în ajun de Revelion, moldovenii vor face coadă la secţiile de cofetărie din magazine. Tradiţional, mulţi dintre ei se vor trage de păr pentru a pune mâna pe ultimul tort din vitrină, care arată atât…




00:22, 20.10.2017

Ziua Internațională a Bucătarilor, sărbătorită în premieră la Brașov (Eveniment)

        Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT), în parteneriat cu Asociația Guerrilla Cooking Brașov și American Hotel Academy Brașov, organizează, pentru prima dată în România, în…